KAYSERİ (AA) - Kayserili hayırsever İzzet Bayraktar tarafından babası Hacı Halil Bayraktar adına yaptırılan cami ibadete açıldı.

29 Ağustos 2015 tarihinde temeli atılan ve 2 bin 362 metrekare alan üzerine inşa edilen Hacı Halil Bayraktar Cami'nin açılış töreninde konuşan, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri'nin, Türkiye'nin önde gelen hayırsever illerinden biri olduğunu söyledi.

Bayraktar ailesinin tüm Türkiye'ye örnek olacak hayırsever bir aile olduğunu belirten Elitaş, aileyi yakından tanıdığını ve bu ailenin eğitimden, sağlık alanına, cami yapımına kadar bir çok alanda hayır işlerinin olduğunu kaydetti.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı da, hizmete açılacak camide 3 bin 500 kişinin aynı anda ibadet edebileceğini ve içinde 50 öğrenci kapasiteli bir kreşin de bulunacağını söyledi.

Hacı Halil Bayraktar Cami'nin 14 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını ifade eden Kamçı, bu caminin yapımına önderlik eden hayırsever Bayraktar ailesine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Şahin Güven'in yaptırdığı dua sonrası caminin açılışı yapıldı.

Tören sonunda İzzet Bayraktar'a Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu tarafından cami figürlü bir tablo hediye edildi.

Törene AK Parti Kayseri Milletvekillleri İsmail Tamer, Sami Dedeoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Talas Kaymakamı Zekeriya Güney çok sayıda vatandaş katıldı.