ADANA (AA) - Kentte 3 hayırsever, yakınlarının isimlerinin verilmesi şartıyla okul yapımı için arazilerini bağışladı.

Hayırseverler Tahir Demirbaş, Murtaza Cop ve kardeşi İhsan Cop, arazilerini bağışlamak için Vali Mustafa Büyük ve İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ile valilikte bir araya geldi.

Cop kardeşler, anneleri Ayişe ve babaları Ahmet Cop'un isminin, yapılmasını istedikleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne verilmesi şartıyla Sarıçam ilçesi Buruk Mahallesi'ndeki 8 bin 737 metrekare arazilerini bağışladı.

İhsan Cop ayrıca eşi Menşure ve ağabeyi Mustafa Cop'un ismi verilerek ortaokul yapılması koşuluyla aynı mahalledeki 4 bin 476 metrekare arazisini bağışladı.

Tahir Demirbaş ise merkez Seyhan ilçesi Sarıhamzalı Mahallesi'ndeki 11 bin 766 metrekare arazisine imam hatip ortaokulu ya da anadolu imam hatip lisesi yapılarak halası Şefika Akarcalı'nın adının verilmesini istedi.

Hayırseverler, Vali Büyük ve İl Milli Eğitim Müdürü Akpınar arasında protokol imzaladı.

Vali Büyük, eğitime önem verdiğini belirterek, özellikle kent merkezinde okula daha çok ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Büyük, "Her gittiğimiz yerde varlıklı iş adamlarımız ve hayırseverlerden, güçleri nispetinde okul yapmalarını, okul yapımı için merkezde uygun arazileri varsa bunları bağışlamalarını istiyoruz" diye konuştu.

Murtaza Cop da arazilerin, vefat eden anne ve babalarından miras kaldığını belirterek, "Bizler de bunu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışlayarak eğitime katkıda bulunmak istiyoruz" diye konuştu.

Emekli öğretmen İhsan Cop da gençlerin daha iyi eğitim alarak hayata devam etmeleri için araziyi bağışladıklarını kaydetti.