Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Orhan Doğan Parkında düzenlenen iftar programına katıldı.
İftar sonrası konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, dünyada en çok kanın bu coğrafyada, en çok acı ve gözyaşının bu topraklarda yaşandığını söyledi.
Demirtaş, "Vatan dediğimiz şey nedir? Üzerinde yaşadığımız toprak parçasında bizler eğer bazı ortak değerler etrafında bir araya gelip tarihimizle geçmişimizle dilimizle kültürümüzle o toprakta birlikte yaşamayı kararlaştırmışsak o vatandır. O toprakta biz sonsuza kadar yaşayacağız demişsek, göç etme niyetimiz yoksa geçerken uğramamışsak vatandır bu kadar. Dünyada bu topraklar kadar Arap coğrafyası İslam coğrafyası Mezopotamya coğrafyası Anadolu Kürdistan coğrafyası Fars toprakları kadar kanla sulanmış başka topraklar yoktur. Dünyanın en çok kanı bu topraklarda akmıştır. Binlerce yıldır kan durmamıştır bu topraklarda Cumhuriyetten önce Cumhuriyet kurulduğundan beri hala kan akıyor. Aslında vatan olması için bu kadar kana gerek yok. Bu toprakların vatan olabilmesi için bizlerin birbirimize saygı duyarak demokrasi içerisinde adalet içerisinde huzur ve güven içerisinde yaşaması yeterlidir" dedi.
Demirtaş’ın iftar masasında HDP Milletvekili Besime Konca, HDP eski Milletvekili Hatice Seviptekin, Siirt Belediye Eş Başkanları Tuncer Bakırhan, Belkıza Beştaş Epözdemir ve bazı partililer bulunurken, geçen hafta mecliste kendi partisini eleştiren HDP Milletvekili Kadri Yıldırım’ın ise başka masada oturması dikkat çekti.