Türkiye genelinde emniyet güçleri tarafından terör örgütüne yönelik operasyonlar başarılı bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından bölücü terör örgütünün siyasi uzantısı haline gelen HDP’li milletvekillerine yönelik de başlatılan operasyonlar başta şehit ailelerini mutlu etti. Şehit annesi Sevil Kapucuoğlu, şehit oğlunun kabri başına giderek dua etti. Kapucuoğlu, "Rahat uyu oğlum, kanın yerde kalmıyor" dedi.
2009 yılında terhisine 55 gün, doğum gününe ise 2 gün kala Siirt’in Eruh ilçesi Görendoruk köyü kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Er Burak Kapucuoğlu’nun annesi Sevil Kapucuoğlu, şehit oğluna HDP’li milletvekillerinin tutuklandığı haberini kabri başında dua ederek verdi. Oğluna seslenen şehit annesi Sevil Kapucuoğlu, “Oğlum, Burak’ım kabrinde rahat uyu; kanın yerde kalmadı” dedi.
Kastamonu Şehitliği’nde bulunan kabri ziyaret eden Sevil Kapucuoğlu, emniyet güçleri tarafından Türkiye genelinde bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar sonucunda örgüte ağır darbeler vurulması ve HDP’li milletvekillerinin hain terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklıktan tutuklanması üzerine şehit oğlunun kabrini ziyaret etti.
Yapılan operasyonlar ve HDP’li milletvekillerinin tutuklanmasıyla sadece oğlu şehit Jandarma Er Burak Kapucuoğlu’nun değil tüm şehitlerin intikamının alındığını ve kanlarının yerde kalmadığını vurgulayan Sevil Kapucuoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlarda dile getirdiği idam yasasının Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde mutlaka kabul edilerek vatan hainlerine uygulanması gerektiğini kaydetti.
“Oğlum Burak’ın kanı yerde kalmadı”
HDP’li milletvekillerinin tutuklanması sonrasında çok mutlu olduğunu belirten şehit annesi Sevil Kapucuoğlu, “HDP’li milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde olmalarını zaten istemiyorduk. Tutuklanmalarına çok sevindim. İdam edilsinler, cezalarını bulsunlar. Oğlum Burak’ın kanı yerde kalmayacak inşallah, kalmadı da zaten. Oğlum 2009 yılında terhisine 55 gün, doğum gününde ise 2 gün kala Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Görendoruk köyü kırsalında güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada şehit oldu. Bu hainler cezalarını bulsunlar, boyunları altına gelsin. Oğlumun kanı yerde kalmadı, bütün şehitlerin kanı yerde kalmadı. Devletimize, milletimize ve güvenlik güçlerimize yaptıkları operasyonlar için teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanıma, Başbakanıma operasyonlar için destek veriyorum. Allah razı olsun. İdam da istiyorum. Geç de olsa HDP’li milletvekillerinin tutuklanması beni çok memnun etti. Devletimizden Allah razı olsun” diye konuştu.
Şehit babası Metin Kapucuoğlu da, vatan hainlerine idamın mutlaka geri getirilmesi gerektiğini ve hainlerin cezaevlerinde beslenilmemesini istedi.
“Devlete, millete ihanet karşılıksız kalmamalı”
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu ise, şehit ailelerinin yıllardan beri acı içinde yaşadıklarını ifade ederek, “Bu acı hiçbir zaman dinmeyecek. Şehit ailelerimizin feryatlarını herkes görüyor. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin dirliğine, birliğine kasteden HDP’li milletvekilleri olsun, diğer şer odakları olsun, kim olursa olsun cezasını bulsun istiyorduk. Milletimizden alınan vergilerle alınan resmi araçları kullanmaları, devletimizden maaş almaları şehit ailelerimizi derinden yaralıyordu. HDP’li milletvekillerinin tutuklanması şehit ailelerimizi, gazilerimizi bir nebze de olsa mutlu ediyor. Biz bu işin burada kalmasını istemiyoruz. Terör örgütlerinin, hangi isim altında olursa olsun ekonomik bağlarının koparılması, devletle olan ilişkilerinin sonlandırılması gerekiyor. Milletvekili olsun ya da olmasın her kim olursa olsun evladını baharında bu vatan için şehit veren ailelerimizin içlerinin rahatlaması gerekiyor artık. Biz bunu bekliyoruz. Yıllardan beri aynı şeyi söylüyoruz. Hangi terör örgütü olursa olsun, bunun adına ne derseniz deyin bunların amacı bizim birliğimiz, dirliğimiz, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğüdür. Şehit ailelerimizin de isteği olan idam cezasının gelmesini istiyoruz. İhanetin karşılığı mutlaka olmalıdır. Devlete, millete ihanet karşılıksız kalmamalı, cezası mutlaka olmalı. Bunu her zaman söylemeye devam edeceğiz. Bu kişiler buna artık cesaret edememeli” dedi.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şube Başkan Yardımcısı Hüseyin Mahmutoğlu da, bir nebze de olsa son zamanlarda ülke genelinde gerçekleştirilen operasyonlarla şehit ailelerinin acılarının hafiflediğini belirterek, “Evlat acısı bambaşka bir şeydir. HDP’li milletvekillerine şunu sormak istiyorum. Şimdiye kadar terör örgütünün arkasında durup desteklediler. Şimdi de tutuklanınca feryat etmeleri gerekiyor. Hukuk devleti içerisinde yerlerini bilmeleri gerekiyordu. Türkiye’de yaşıyorsa terör örgütünü destekleyici sözler kullanmamaları gerekiyordu. Hak ettikleri cezayı inşallah çekerler” şeklinde konuştu.