İSTANBUL (AA) - Morhipo.com Genel Müdürü Şule Kuban Arditti, e-ticaret dünyasının mobil iletişim kanallarında yaygınlaştırdığını belirterek, "Artık geleceğimiz olarak görmeye başladığımız mobile, yatırımımız da artarak devam edecek. Bu kapsamda, giyilebilir teknoloji ürünleri için geliştirmeler yapıyoruz. Hedefimiz internetin olduğu her yere modayı götürmek." dedi.

Arditti yazılı açıklamasıyla e-ticaret dünyasının moda ayağını değerlendirirken bu yönde Türkiye’de ilk kez hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi verdi.

Morhipo'nun her yıl yüzde 50’nin üzerinde büyüyerek e-ticaret pazarının çok üzerinde bir performansa ulaştığını aktaran Arditti, mobil uygulamalarının 2015 yılında Mobile Marketing Association'ın (MMA) düzenlediği mobil uygulama ödüllerinde "Yılın En İyi Moda Uygulaması" kategorisinde ödül kazandığını hatırlattı.

Son iki seneye göre mobil trafiklerinin yüzde 380 arttığını ve üye sayılarının 5,5 milyonu geçtiğini belirten Arditti, günlük ortalama 10 binden fazla paketin Morhipo.com depolarından moda tutkunlarına ulaştırıldığını kaydetti.

Arditti, 2015 yılı net satışlarının 2014 yılına kıyasla yüzde 50’nin üzerinde arttığını ve 2016 yılında net satışlarını yaklaşık yüzde 60 artırmayı hedeflediklerini kaydetti.


- "Sunduğumuz trend ürünler ile modayı şekillendiriyoruz"


Başarılarının temelinde vizyoner bakış açısı ile hayata geçirdikleri projeleri, yatırımları ve farklı iş modelleri olduğunu ifade eden Arditti, "Sezon kapısı ile indirim kapısını buluşturduğumuz stratejilerimizle Türkiye’de e-ticareti büyüten önemli katkılarda bulunuyoruz. Geleceğin bu stratejide olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’de e-ticaret pazarında bir ilki gerçekleştirerek yeni sezon ürünleri ve çok avantajlı kampanyaları bir araya getirerek, her zevke ve bütçeye uygun zengin marka ve ürün çeşitliliğimiz, hızlı teslimat ayrıcalıklarımız ve güvenli alışveriş imkanlarımızla fark yaratıyoruz. Yeni sezon bölümünde, Boyner Grup’un fiziksel mağazaları ile aynı anda binlerce sezon ürününü müşterilerimize sunarken Özel İndirim Kulübü bölümünde ise her gün yüzde 90’a varan indirimler uygulayarak kaçırılmayacak kampanyaları, tüm kategorilerde modayı Morhipo.com ile takip eden alışveriş severlerin beğenisine sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

İnternetten alışveriş yapmayı seven herkesin kendileri için hedef kitle olduğunu belirten Arditti, "Pek çok oyuncunun yer aldığı bu ekosistemde Morhipo.com olarak giyimden ev yaşam ürünlerine, ayakkabıdan çantaya kadar beş binden fazla markanın yüzbinlerce ürününü moda tutkunları ile buluşturuyoruz. Türkiye’nin moda dünyasına yön veren online mağazası Morhipo.com olarak sunduğumuz trend ürünler ile modayı şekillendiriyoruz." bilgisini verdi.



- "Müşterilere özel çözümlerde öncülük yapıyoruz"


"Kısacası müşterilerimizin ihtiyaçları ve hayalleri, gelecek planlarımız üzerinde önemli rol oynuyor." diyen Arditti, Türkiye’de ilk kez uyguladıkları projeleri ile ilgili ise şunları ifade etti:

"Tıkla-Gel, Kapıda Ödeme, Mağazalardan Teslimat ve İade, Tek Sepet, Hızlı Teslimat, Mobil Site, iOS ve Android Uygulamaları, Responsive Tasarım gibi hizmet ve uygulamalarımızla daha kolay ve mutlu bir deneyim yaşatmak adına çalışıyoruz. İlk defa tek sepet uygulaması ile sezon ve kampanya alışverişini birleştiriyor, böylece müşterilerimize fazladan kargo ücreti ödemeden alışveriş keyfi sunuyoruz. E-ticaret siteleri arasında ilk kez Morhipo.com müşterileri, ürünlerini teslim alırken kapıda nakit ya da kredi kartı ile ödeme imkânına sahip oldu.

Yine aynı şekilde müşterilerimizin ürün iadelerini Türkiye’deki Boyner veya YKM Mağazaları’ndan yapılabilmelerini mümkün kıldık. Tıkla-Gel sayesinde ise satın alınan ürünlerin Boyner ve YKM Mağazası’ndan teslim alınabilme hizmetini sunmaya başladık. Son olarak müşterilerimizin kargolarını Bukoli ile diledikleri zaman seçtikleri yerden almalarını mümkün kılan önemli bir işbirliğine imza attık. Yapılan işbirliği ile artık Morhipo.com üzerinden alışveriş yapan müşteriler, ürünlerini mahallelerindeki Bukoli esnaflarından ve Bukolimatik’lerden kolayca teslim alabiliyor."


- "Gelecek mobilde"


2017 yılında da farklı bakış açıları geliştirmeye, yenilikler getirmeye ve verimliliğe yönelik çalışmalara yoğun bir şekilde devam edeceklerini vurgulayan Arditti, "Gelecek mobilde. Artık geleceğimiz olarak görmeye başladığımız mobile, yatırımımız da artarak devam edecek. Bu kapsamda, giyilebilir teknoloji ürünleri için geliştirmeler yapıyoruz. Hedefimiz internetin olduğu her yere modayı götürmek." ifadesini kullandı.