GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, Hacettepe Üniversitesi Teknokent-Teknoloji Transfer Merkezinin girişimiyle, ABD'deki Bill ve Melinda Gates Vakfı bünyesindeki Küresel Kütüphaneler işbirliğiyle ve "Yerel Dönüşüm, Küresel Erişim" resmi sloganıyla yürütülen "Herkes İçin Kütüphane" projesi başlatıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, proje, Türkiye çapında il, ilçe ve belde belediyelerine ait belirli sayıdaki yerel yönetim kütüphanelerinde uygulanıyor.

Projeyle, yerel yönetimlere bağlı kütüphanelerde öncelikle vatandaşların temel bilgisayar ve internet erişimlerine imkan sağlayacak altyapı desteklenerek, e-devlet, e-belediye hizmetleri başta olmak üzere internet üzerinden sunulan hizmetlerden yararlanılması, bilgi ve iletişim becerilerinin kazandırılması için gerekli eğitimlerin, ücretsiz, kamu kütüphanelerince sunulması hedefleniyor.

- Kütüphane hizmetlerinin yanı sıra eğitim de veriliyor

Bu kapsamda Gaziantep'te de Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gaziantep Kültür ve Sanat Merkezi'nde uygulamaya konulan Herkes İçin Kütüphane Projesi ile vatandaşlara e-devlet, e-belediye, CV hazırlama, sağlık hizmetleri, güvenli internet kullanımı eğitimleri veriliyor. Sınavlara hazırlanan kullanıcılara açık erişim kaynakları kullanımı hakkında bilgi sunuluyor.

Sabah saatlerinde kütüphaneye gelen öğrenciler, ders çalışıp, kitap ödünç alarak ve bilgisayarlarda açık eğitim kaynaklarından görüntülü ders dinleyerek buradan istifade ediyor.