Peygamber Yolu Derneği'nin Türkiye genelinde bu yıl 2.’sini düzenlediği ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in(sav) hayatını konu alan kitapları okumaya teşvik amacıyla başlattığı ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasında, Kahramankent İlkokulu öğrencileri Türkiye birincisi oldu.

Sınavda soruların tamamını doğru cevaplayan Kahramankent İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Kerem Gül ile 3. sınıf öğrencisi Zeynep Akçay, Türkiye genelinde ilköğretim kategorisinde birinci oldu.
Öğrencileri tebrik eden Okul Müdürü Aziz Türkmen, kitap okumaya büyük önem verdiklerini söyledi. Öğrencilerin tüm soruları doğru cevapladığını belirten Türkmen, “Bu sene yapılan kitap okuma yarışmalarında elde ettiğimiz başarılara bir yenisini daha eklemiş bulunmaktayız. Öğrencilerimiz Türkiye geneli düzenlenen yarışmada şehrimizi en güzel şekilde temsil etmiştir.” dedi.

Türkiye birincisi olan öğrencilerden 8 yaşındaki Kerem Gül ile 9 yaşındaki Zeynep Akçay ise yarışmada derece elde ettikleri için mutlu olduklarını dile getirdiler. Sınav sayesinde Peygamberimizin hayatıyla ilgili önemli bilgiler öğrendiklerini ifade eden öğrenciler, “Peygamberimiz hayatıyla ilgili daha önce pek fazla bir şey bilmiyorduk, sınava katılarak Peygamberimizin hayatıyla ilgili birçok şey öğrendik. Bir ay süreyle 192 sayfalık kitabı okuyarak bilgi sahibi olduk.” diye konuştular.