21 yaşında olmasına rağmen sosyal medyada takipçi sayısı 2 buçuk milyonu aşan, bir çok ünlünün bile peşinden koştuğu sosyal medya fenomeni Alaattin Çağıl, Türkiye Gençlik Ödülleri’nde "En İyi Sosyal Medya Fenomen" seçilerek ödülünü aldı.
Türkiye’nin en büyük gençlik hareketi olarak bilinen "Gençlik Otobüsü" projesi kapsamında düzenlenen Türkiye Gençlik Ödülleri yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. 15 milyon kişinin oy kullandığı yarışmaya bir çok ünlü de katıldı. İstanbul Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde salon tıka basa doldu. Gecede en dikkat çeken isim ise 21 yaşında olmasına rağmen sosyal medyada takipçi sayısı 2 buçuk milyonu aşan Alaattin Çağıl oldu. Yarışmada "En İyi Sosyal Medya Fenomeni" seçilen Çağıl, sahneye esprili bir şekilde çıkarak Ceyhun Yılmaz’la şakalaştı. Mehmet Kaya’dan ödülünü alan İzmirli genç fenomen Alaattin Çağıl, kürsüde kısa ve alkış toplayan bir açıklama yaptı. Çağıl, "Öncelikle aileme ve takipçilerime verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim. Bu başarı hepimizindir. Gerçekten zor bir dönem geçiriyoruz; bu zamanda tek ihtiyacımızı olan şey merhamet’" şeklinde konuştu.
SEVİNCİNİ TAKİPÇİLERİYLE PAYLAŞTI
Türkiye Gençlik Ödülleri’nde "En İyi Sosyal Medya Fenomeni" olan Alaattin Çağıl, daha sonra da sevincini takipçileriyle paylaştı. Sosyal medya hesaplarından ödülle birlikte öz çekim yaptığı fotoğrafı paylaşan Çağıl, altına "Sayenizde bu başarıyı elde ettik. Hepinize sonsuz teşekkürler, iyi ki varsınız" notunu düştü.