Hazine arazisi üzerine inşa ettikleri gecekonduları heyelan sonrası toprak altında kalan 9 kişilik Aksakal ailesine Arnavutköy Belediyesi sahip çıktı. Heyelandan canlarını zor kurtaran aile için dayalı döşeli ev tutularak ailenin mağduriyeti giderildi.

2 yıl önce İstanbul’a gelen Erzurumlu Aksakal ailesi, Arnavutköy’de bulunan hazine arazisi üzerine gecekondu inşa etti. Kar sularının erimesiyle birlikte evin üzerinde bulunduğu arazide toprak kayması yaşandı. Olayı son anda fark eden 9 kişilik aile, canlarını zor kurtardı. Ailenin en küçük bireyi Samet yıkılan gecekondudan camlar kırılarak dışarı çıkarılabildi. Tüm eşyaları ve evleri toprak altında kalan aile belediyeyi arayıp yardım isteğinde bulundu.

Aile büyük sevinç yaşadı

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, olay yerine gelerek aileye geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Baltacı’nın talimatıyla ailenin tüm ihtiyaçları eksiksiz giderildi. Yaşadıkları afeti unutmaya çalışan Aksakal ailesi, kendileri için hazırlanan dayalı döşeli eve taşınırken, büyük sevinç yaşadı.

"Haşim Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Kendisi de bizzat gelerek ilgilendi"

Olayın yaşandığı anı anlatan Nezir Aksakal, "Pazar günüydü, dışarıdaydım. Hafriyat kaydığını gördüm. Herkes evin içindeydi, çoluk çocuk. O anda bağırdık çağırdık çocukları kurtardık. Bir canımızı kurtarabildik. Ben dışarıda olduğum için olayın farkına vardım, yoksa fark edemezdik. Olay sonrasında belediyemiz sağ olsun gerekeni yaptı. Gelip yetiştiler, özellikle Haşim Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Kendisi de bizzat gelerek ilgilendi" dedi.

"Çocuklarımı kurtardım ya o bana yetti"

Maddi imkansızlıklar nedeniyle kıt kanaat geçindiklerini belirten Gülseren Aksakal ise, "Yani neyimiz var, neyimiz yoksa her şey o evin altında kaldı. Tek bir oğlum çalışıyor zorluklarla yapmıştık her şeyi. Allah razı olsun iyi ki böyle bir vatanımız var, devletimiz var Allah razı olsun. Elbiselerimize eşyalarımıza kadar neyimiz varsa toprağın altında kaldı. Çocuklarımı kurtardım ya o bana yetti. Sonrasında hiçbir şey düşünmedim. Belediyeye başvurduk Allah razı olsun yardım ettiler" ifadelerini kullandı.

Aileye gerekli tüm imkanların sağlandığını ifade eden Arnavutköy Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü İbrahim Ulaş, "Olayın yaşandığı anda gerek belediye başkanımız, gerekse belediye başkan yardımcılarımız, olay yerine hemen intikal etti. Başkanımız Ahmet Haşim Baltacı’nın talimatıyla hemen zaman kaybetmeden afetzede aileye gerek evlerini, eşyalarını yerleşebilecekleri şekilde temin ettik. Aileyi hemen bir gün sonra misafir olarak kalmış oldukları haneden buraya taşıdık. Tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Şu an için bir yıllık kiralarını temin ettik. Bundan sonraki süreçte gerekli desteği kendilerine vereceğiz" şeklinde konuştu.