Bazı ziyaretler dolayısıyla Kayseri'ye gelen Hrastic, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti. Hrastic, burada yaptığı konuşmada, Hırvatistan'ın Türkiye ile kültürel ve politik anlamda çok iyi ilişkilere sahip olduğunu ifade ederek, bunun daha iyi noktalar gelmesi için çalıştıklarını söyledi.

Kayseri ekonomisine hayran kaldığını anlatan Hrastic, Kayseri ile olan ekonomik ilişkileri de geliştirmek istediklerini belirtti.

Hırvatistan'ın kültürel, doğal ve tarihi zenginlikler bakımından Kayseri ile ortak yönlerinin olduğunu belirten Hrastic, böylesine kültür dolu, ticaretiyle ünlü ve doğal güzelliklerle bezeli bir şehirde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hırvatistan'ın az nüfusa sahip olmasına rağmen yılda 13,5 milyon turisti ağırladığını ifade eden Hrastic, şunları kaydetti:

"Hırvatistan 4,5 milyon nüfusa sahip olmasına rağmen 13,5 milyon turist ağırlıyor. Daha fazla Türk'ün Hırvatistan'ı ziyaret etmesini ve aynı zamanda daha fazla Hırvat'ın da Türkiye'yi ziyaret etmesini bekliyoruz. Hırvat turistler daha çok İstanbul, Antalya ve Kapadokya'yı ziyaret ediyor ve Kayseri henüz keşfedilmemiş çok önemli bir mücevher. Kültürel kayak olarak bahsettiğiniz projeyle ileride daha fazla turistin Kayseri'yi ziyaret edeceğini umuyorum. Hırvatistanlılar tahmin edebileceğiniz bütün sporlarla uğraşıyor. Kayak, dağcılık, dağ yürüyüşü, dağ tırmanışı da bunlar arasında yer alıyor. Dün sadece Erciyes'in küçük bir kısmını gördüm ancak tekrar gelmem için bu bile yeter."

Vali Düzgün ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ile Hırvatistan arasında tarihi ve kültürel ortak geçmiş bulunduğunu, köklü bağların günümüzde yaşatılmasının ve artarak devam etmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Vali Düzgün, Hrastic'e Kültepe’den çıkarılıp Arkeoloji Müzesinde de sergilenen vazonun replikasını, Hrastic ise Düzgün'e Hırvatistan'ın mimari tarihini anlatan bir kitap armağan etti.

Daha sonra Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Hrastic, ardından İl Kültür Merkezi'nde "Hırvatistan'daki Dünya Mirasları" adlı fotoğraf sergisinin açılışına katıldı.