Gaziantep’te çok sayıda sivil vatandaşın ölümüne ve yaralanmasına neden olan kanlı terör saldırısına ilişkin mesaj yayımlayan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, insanlık dışı saldırıyı lanetlediğini bildirdi.
Terörün, ülkenin birlik ve beraberliğini hedef aldığını belirten Hisarcıklıoğlu, "Gün, teröre karşı birlik ve beraber olma günüdür" dedi.
Hisarcıklıoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Gaziantep’te Şahinbey ilçesi’ne bağlı Akdere Mahallesi’nde bir kına gecesini kana bulayan hain saldırı hepimizin yüreğini derinden yakmıştır. Bu vicdan ve insanlık dışı olay terörün vahşette sınır tanımadığını göstermiştir. Masum yüreklerin en mutlu günlerinde, sivil halkın içerisinde patlatılan bombanın hedefi, insanlığın şeref ve onurunun bitirilmesidir. Söz konusu işlere imza atan hainler iyi bilmeliler ki; bu zulümler, asil milletimizin birliğini beraberliğini sarsamaz. Terörist saldırılar tarih önünde; teröristlerin ve destekçilerinin kapkara yüreklerine yazılmış utançtan, zalimlikten, katillikten başka bir şey değildir. Aziz milletimiz birdir, beraberdir, sonuna kadar bu hainlik ve çirkinliklerin karşısında dimdik duracaktır. Türk iş dünyası adına, bu elim olayda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."