Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da 2 bin kişinin katılımı ile Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Amsterdam Sporthal Zuid kapalı spor salonunda düzenlenen programda Amsterdam Camilier Platformu adına konuşan Yasin Bozacı, her yıl Peygamber Efendimiz'i (s.a.s.) Hollandalılara daha iyi bir şekilde tanıtma gayreti içinde olduklarını, bunun için aylar öncesinden hazırlık yaptıklarını söyledi. Bozacı, "Peygamber sevgisini gençlerimize aşılamak tanıtmak gayretindeyiz." dedi.

"HERKES PEYGAMBERİMİZİN HAYATINI ANLATAN BİR KİTAP OKUMALI "

Amsterdam Konsolos Muavini Ahmet Demir ise "Alemlere rahmet olan Efendimizi anlamak için burada bulunmanız çok önemli. Bugün pek çok yerde savaş var. Oysa birlikte yaşama kültürü ve hukuku gözetilmiş olunsa bu savaşlar olmazdı. Efendimiz ' Sizin dininiz size bizim dinimiz bana' buyurmuştur. Herkes Peygamberimizin hayatını anlatan bir kitap okumalı." ifadelerin i kullandı.

"BİRLİKTE YAŞAMA KÜLTÜRÜNÜ GETİRDİNİZ"

Rotterdam Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Mehmet Malkoç Kutlu Doğum'un Hollanda adına hayırlı ve bereketli olması yönünde temennide bulundu. Malkoç, "Sizler buralara gelmekle aynı zamanda içinde yaşadığınız topluma birlikte yaşama kültürü ve geleneğini getirmiş oluyorsunuz. Bizler sadece Müslümanlara değil, bütün Hollandalılara, bütün Avrupa'ya ve bütün dünyaya doğruluğun, istikametin güzelliğin ne olduğunu göstermekle yükümlü mükellef bir ümmetiz." ifadelerini kullandı.

"BERABER YAŞAMAMIZIN UNSURU DİLDİR"

Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Görevlisi İlahiyatçı Yakup Yüksel ise "Bizim dinimiz birlik ve beraberlik dinidir. Nerede insan var ise orada birlik ve beraberlik vardır. İnsanın doğasında yalnız yaşamak yoktur. İnsanlık Hazreti Adem'den bugüne ve kıyamete kadar hep birlikte beraberlik içinde yaşayacak. Cenab-ı Allah Kuran-ı Kerim'de şöyle buyurmuştur. ' Ey insanlar biz sizleri bir erkek ve dişiden olmak üzere çift yarattık. Sizleri kabile ve ırklara ayırdık' Allah bizleri farklı yaratmış. Ama bizleri birlik ve beraberlik içinde yaşamamızı istiyor. Beraber yaşamamızın unsuru dildir. Bizim dinimiz farklı dinden ve insanlar ile karşılaştığınız zaman onlara selam verin buyuruyor." ifadelerini kullandı.

Amsterdam Camiler Palatform'undan Fatih Camii, Hacı Bayram Camii, Emir Sultan Camii, Eyüp Sultan Camii, Kuba Camii, Nizam-ı Alem Süleymaniye Camii, Ulu Camii, Tükem Ülkü Ocağı, İslam Merkezi Vakfı, Ekmel, Yeni Camii, Mescid-i Aksa Camii, Ayasofya Camii ve Kuba Camii'nden öğrenciler naat ve ilahiler okudular. Program Kuran-ı kerim okunması ve dualar ile sona erdi.