Çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapması nedeniyle zengin bir tarihi mirasa ve doğal güzelliklere sahip Hatay, turizm hedefini büyüttü.

Farklı dine inananların bir arada barış ve hoşgörü içerisinde yaşadığı, aynı cadde üzerinde kilise, havra ve caminin yer aldığı "Hoşgörü Kenti", turizmden hak ettiği payı almak istiyor.

Dünyanın ilk mağara kilisesi olan St. Pierre, Anadolu'nun ilk camisi Habib-i Neccar, dünyanın en büyük müzesi konumundaki Hatay Arkeoloji Müzesi, 14 kilometrelik sahili ile birçok tabi ve tarihi güzelliği bünyesinde barındıran kent, yerli ve yabancı turistlerin beğenisini topluyor.

Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hatay'ın sayısız özelliği ve güzelliği içinde barındırdığını ancak turizmde istediği seviyeyi yakalayamadığını belirtti.

Hatay'ın daha çok tanıtılması ve kente gelen turist sayısını arttırmak için herkese önemli görevler düştüğünü ifade eden Nacioğlu, şöyle devam etti:

''Geçtiğimiz ay Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik tarafından açılışı yapılan Hatay Arkeoloji Müzesi ile restorasyonu tamamlanarak ziyarete açılan St. Pierre Kilisesi'nin turizm yönünden şehre ivme kazandıracağına inanıyoruz. Hatay bugün birçok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. Amacımız Hatay'ı hak ettiği daha iyi yerlere taşımak. Bizler buraya gelen turist sayısının artmasını istiyoruz. Geçtiğimiz yıl Hatay'ı yaklaşık 550 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Bu yıl hedefimizi biraz daha büyüttük ve 1,5 milyon turisti ağırlamak istiyoruz.''

Nacioğlu, Hatay'a daha çok İtalya, Almanya, Fransa, Belçika, Kore, ABD, Kanada, Japonya ve Lübnan'dan turist geldiğini ve kentte konaklama süresinin ortalama iki gece olduğunu söyledi.

Kent genelinde 36 konaklama tesisi bulunduğunu ve bu tesislerin toplam 2 bin odaya ve 4 bin civarında yatağa sahip olduğunu vurgulayan Nacioğlu, 2 bin 150 oda ve 4 bin 500 yatağın yer alacağı 17 konaklama tesisinin de yapımının devam ettiğini belirtti.