MALATYA (AA) - Malatya Emek ve Demokrasi Platformu üyelerinin Hrant Dink'i anma töreninde, bir şahsın belinden tabanca çıkarıp ara sokakta bekleyen bir arkadaşına vermeye çalıştığının görülmesi üzerine elindeki silah alınarak, şahsın etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Malatya Emek ve Demokrasi Platformu yönetici ve üyelerinden oluşan 230 kişilik grubun, İnönü Caddesi Kız Meslek Lisesi önünde, ölümünün 8. yılında Dink'i anmak için toplandığı bildirildi.

Buradan yürüyüşe geçen grubun, Turgut Temelli Caddesi'ni takip ederek Boztepe Caddesi'ne döndüğü ve Dink'in doğduğu mekana ilerlediği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Grubun 20 metre önünde durumundan şüphelenilen ve kaldırımda yürüyen genç bir şahsın şüpheli davranışları dikkat çekmiş. İlyas Sokak girişinde şahsın belinden bir tabanca çıkarıp ara sokakta bekleyen arkadaşına vermeye çalıştığının görülmesi üzerine elindeki silah alınarak şahıs etkisiz hale getirilmiş ve yapılan üst aramasında 4 av fişeği ve 19 menşei belirsiz hap elde edilmiştir." 

Yapılan ilk incelemede silahın el yapımı tek kırma tabir edilen yivsiz bir silah olduğu ve ruhsatının bulunmadığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Üzerinde kimlik bulunmayan şahsın, E.T. isimli erkek şahıs olduğu, GBT kaydından 20 adi suçtan kaydının bulunduğu ve aranmadığı, yürüyüşü gerçekleştiren grupla hiçbir ilgisinin olmadığı, etkinliğin yapıldığı bölgede iş yerinin bulunduğu anlaşılmıştır. Şahıs gözaltına alındıktan sonra gerekli işlemler için ilgili birime intikal ettirilmiştir. Bu konuyla ilgili bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır."