Fotoğraf sanatçısı Eyüp Şeker’in İZEV (İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı) yararına ve Berko İlaç’ın katkılarıyla düzenlediği “İçinizdeniz” fotoğraf sergisi, 25 Nisan Pazartesi günü İspirtohane Kültür Merkezi’nde açılıyor.
Fotoğraf Sanatçısı Eyüp Şeker’in İZEV (İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı) yararına düzenlediği “Zihinsel Engelliler S/B Portre Fotoğrafları Sergisi, bugün İspirtohane Kültür Merkezi’nde saat 13.00’da kapılarını ziyaretçilerine açıyor. “İZEV gençleri sizler için hazır, peki siz onlar için hazır mısınız?” sözü ile yola çıkan sergi, engelli bireylerin sosyalleşmesini, topluma entegrasyonun sağlanmasını ve toplumsal farkındalık yaratmayı amaçlıyor.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Eyüp Şeker, "Zaman zaman zihinsel engellilerle buluşup etkinliklerini fotoğraflarken zihnimde gelişmeye başlayan projeyi, geçen yıl sonlarına doğru yaşama geçirmeye karar verdim ve ’Zihinsel Engelliler Portre Sergisi’ böylece ortaya çıktı. Bir hayli keyifli geçen çekimler sırasında, duygu dolu anlar da yaşıyordum. Sonuçta zihinsel engelliler için özveri ve çaba gösterenlere bir katkı sağlayabilirsem, bu benim ödülüm olacaktır.” dedi.
Topluma ve sanata katkı sağlamayı amaç edinen ve bu doğrultuda projeler geliştiren Berko İlaç’ın sponsor olduğu sergi, 6 Mayıs Cuma gününe kadar ziyaretçilere kapılarını açık tutacak. Sergiyle ilgili Berko İlaç Kurumsal İletişim Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Eylem Beran, “Sosyal sorumluluk projelerini çok önemsiyoruz. Özellikle sanatla ilgili ve engellilerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik projelerde elimizden geldiğince çok yer almaya gayret ediyoruz. Umarım bu sergi sayesinde toplumumuzda bu konuda bir miktar daha farkındalık yaratırız ve İZEV’e katkı sağlanmasına vesile oluruz.” şeklinde konuştu.