ANKARA (AA) - İçişleri Bakanlığı, Kurban Bayramı tatilinden dönüşlerin başlamasının ardından trafik kazalarının önüne geçilmesine yönelik yoğun çalışma başlattı. Bakanlıkça yürütülen çalışmalarla trafik kuralları konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesi, dönüş yollarındaki sürücülerin kurallara daha fazla riayet etmelerinin sağlanması amaçlanıyor.

İçişleri Bakanlığının çalışmasına Diyanet İşleri Başkanlığı da destek veriyor. Bu kapsamda cuma hutbesinde trafik kurallarına uyulmasının önemine değinilecek, cemaate "Trafik kurallarına uyun, dikkatli olun" uyarısında bulunulacak.

Çalışmada özellikle küçük kentlerden yola çıkacak vatandaşlar da düşünüldü. Bakanlıkça valilik ve belediye başkanlıklarına, hoparlörlerden trafik kurallarına uyulmasının önemine ilişkin anons ve uyarıların yapılması talimatı verildi.

Sosyal medyadan uyarı
Kurban Bayramı öncesinde bakanlık tarafından hazırlanan ve sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan, "SağSalimKucaklaşalım" etiketiyle yapılan paylaşımlara başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere bakanlar ve sanatçılardan da yoğun destek gelmiş ve vatandaşlardan trafik kurallarına uymaları istenmişti.

İçişleri Bakanlığı, bu kez de dönüş yolundaki sürücülerin farkındalığını artırmak ve vatandaşların evlerine, sevdiklerine sağ salim ulaşmalarını sağlamak amacıyla "SağSalimDönelim" etiketiyle, sosyal medya üzerinden de çalışma yürütecek.