İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK PARTİ Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Ukrayna Parlamentosu Ulusal Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Sergiy Pashynskyi ve beraberindeki Ukrayna Parlamento heyetini kabul etti. 
Güvenç, yaptığı konuşmada, Ukrayna heyetini TBMM'de ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti. Güvenç, "Bu ziyaretin, İki ülke arasında olan güzel ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamasını umuyorum ve diliyorum" dedi. 

Gelişen ilişkilerden mutlaka her iki ülke ve halklarının büyük fayda göreceğini belirten Güvenç, bu işbirliğinin geliştirilmesi adına sağlam bir zemin olduğunu düşündüğünü söyledi. Güvenç şunları söyledi: 

"Komşu ülkeleriz. Güvenlik alanından ticarete, spora, kültüre birçok alanda çok daha aktif bir çalışma içerisinde olacağımızın faydalı olacağına inanıyorum. Son dönemde özellikle Rusya'nın uyguladığı politikalarda bizler de çok rahatsızız ve bu konuda Ukrayna'nın yanındayız. Bu konuda Türkiye'nin çok tutarlı bir çizgisi ve açık, net bir politikası var. Meclis de bu konuda hükümetin politikalarını sonuna kadar desteklemektedir." 

Celalettin Güvenç, daha sonra İçişleri Komisyonu'nun yapısı ve çalışmaları hakkında konuk heyete bilgi verdi.