Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinde yeni imara açılan konutlar ile büyükşehir sınırlarına dahil olan 10 ilçe merkezindeki içme suyu hatlarını yaklaşık 18 milyon TL’lik yatırımla yeniliyor.
Yatırım kapsamında Çinli Xinxing Ductile Iron Pipes Co. Ltd. şirketi ile ürün alım sözleşmesi imzalandı. Sözleşmenin 100-150-200 ve 300 milimetre çapındaki FDK boru ile bağlantı parçalarından oluşan ürün alımını kapsadığını belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temini için altyapı hizmetlerinde örnek çalışmalara imza attıklarını belirtti. Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonuyla çalışmalarına büyük bir gayretle devam ettiklerini vurgulayan Çetinavcı, “Bu kapsamda Çinli firma ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinde yeni imara açılan konutların içme suyu hatları ile Bütünşehir Kanunu kapsamında büyükşehir sınırlarına dahil olan 10 ilçe merkezindeki içme suyu hatlarını yenileyeceğiz. Yaklaşık 18 milyon TL’lik yatırım tutarıyla hayata geçirmeye hazırlandığımız proje, sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temininde gösterdiğimiz hassasiyete örnek teşkil edecek” diye konuştu.
Çinli Xinxing Ductile Iron Pipes Co. Ltd. şirketi ile gerçekleştirilen imza töreninde BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Güngör Gülenç de hazır bulundu.