AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından ‘Demokrasi Nöbetinin’ gerçekleştirildiği Meydan Park’ında idamın geri gelmesi için imza kampanyası başlatıldı.
FETÖ tarafından 15 Temmuz’da yapılan darbe girişimiyle alakalı vatandaşların duygu ve düşüncelerini paylaştığı ‘Tarihe not düşüyoruz’ standı da oluşturuldu. Vatandaşların yoğun bir şekilde uğradığı stand da ilk olarak ‘İdamın geri gelmesi’ için imzalar atılıyor ardından 15 Temmuz darbe girişimiyle alakalı düşünceler anı defterine yazılıyor. Demokrasi nöbetinin başladığı günden itibaren açılan standlar da AK Parti Trabzon İl Kadın ve Gençlik Kollarında görevli kişiler duruyor.
İdamın geri gelmesi için imzasını atan AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi anı defterine de duygu ve düşüncelerini yazdı. Başkan Revi, “15 Temmuz’daki darbe girişimin olduğu kapkara geceden aydınlık olan bugünlere şükürler olsun ki hep birlikte ulaştık. Demokrasi nöbetlerimiz hemşerilerimizin yoğun katılımıyla devam ederken vatandaşımızın bu nöbetlerde özellikle vurguladığı bir talebi olmuştu o da idamın geri gelmesiydi. Bizler de İl Başkanlığı olarak ilk andan itibaren bu talebin yerine getirilmesi için imza kampanyası başlattık. Darbe girişimini püskürten vatandaşlarımız tarih yazdı, bu tarihi olayla alakalı da vatandaşlarımızın duygu ve düşüncelerini yazması için anı defteri oluşturduk” dedi.
Milli İradeye ve Demokrasiye sahip çıkan Trabzon halkına teşekkür eden Başkan Revi, “Alçakça darbe girişimine karşı iradesini net şekilde ortaya koyarak Demokrasiye sahip çıkan hemşehrilerimiz idamın geri gelmesi için oluşturduğumuz imza kampanyamıza 16 Temmuz tarihinden itibaren yoğun bir şekilde katılım gösterdi. Yaklaşık 15 bin vatandaşımız ‘İdam Geri Gelsin’ diyerek imzasını atmıştır, milletimiz ne diyorsa o olacaktır. Anı defterine de duygu ve düşüncelerini yazan vatandaşımızın vatan hainlerine karşı duruşu takdire şayandır. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyor ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci bir emrine kadar meydanları boş bırakmamasını rica ediyor ve idamın geri gelmesi için de imzalarını atmalarını istiyorum” şeklinde konuştu.