HATAY (AA) - Suriye'de İdlib kentinin muhalifler tarafından alınması, bu ülkeden sığınmacıların barındığı Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki kampta kutlandı.

Muhalif Çatı Birliği Fetih Ordusu'nun, Suriye'nin kuzeybatısında yer alan İdlib kentinin denetimini tamamıyla sağlaması, savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyeliler tarafından sevinçle karşılandı.

İlçedeki 3 bin kişilik TEKEL kampında kalan ve çoğunluğu İdlib ve ilçelerinden kaçan Suriyeliler, yatsı namazı sonrası çadır kent meydanına toplandı. 

Aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu Suriyeliler, kamp sokaklarında bir süre yürüdü. 

Ellerinde Türkiye ve Suriye bayraklarıyla halay çeken Suriyeliler, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı. 

Sığınmacılardan Ahmed Hasso, gazetecilere yaptığı açıklamada, rejim güçlerinin saldırıları nedeniyle İdlib'den kaçıp yaklaşık 4 yıl önce Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Uzun süredir mutlu haber alamadıklarını anlatan Hasso, İdlib'in Muhalif Çatı Birliği Fetih Ordusu'nun kontrolüne girmesiyle adeta bayram ettiklerini anlattı.

Rejim güçlerinin, Suriye'yi 4 yıldır harabeye döndürdüğünü dile getiren Hasso, "Esed, 300 bin kişiyi öldürdü. Dünyadaki en zalim rejim kendisi oldu. Bu da bizim Esed'e vurduğumuz önemli bir darbe. Çok stratejik bir noktayı ele geçirdik. Bu yüzden bu geceyi kutlayarak geçireceğiz" diye konuştu. 

Esed ve İran'a yazdığı şiiri de okuyan Hasso, rejimin devrileceğine olan inançlarının arttığını sözlerine ekledi.