Iğdır Üniversitesi tertiplediği program ile ‘demokrasi nöbeti’ için vatandaşlar ile dayanışarak alanları doldurdu.
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nun darbe girişimini protesto eden Iğdırlılar, günlerdir sürdürdükleri demokrasi nöbetine Iğdır Üniversitesi düzenlediği program ile destek verdi.
Programa; Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Iğdır İl Jandarma Alay Komutanlığı’na yeni atanan Kurmay Albay Kahraman Dikmen, il Müftüsü Cüneyt Kulaz ve çok sayıda vatandaş ile üniversitesi akademisyenleri ve çalışanları katıldı.
Okunan Kura’nı-ı Kerim tilavetinin ardından programda açılış konuşması yapan Iğdır Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Murat Aydın Şandan, 15 Temmuz darbe girişi ile ülkemizin bazı kurumları bazı devlet içerisindeki teröristler tarafından kısmı olarak işkal edilmiş olduğunu belirtti.
Şandan, “Bu hainler TRT’de ülkeye el konuldu denilen korsan bildiriyi bir sunucuya okutacak kadar alçaklaşmışlardır. Bütün bu yaşananlar demokrasiye inanmış milleti şok ettiği gibi, biz akademisyenleri de derinden yaralamıştır. Başarısızlığa mahkum edilmiş bu hain kalkışma en hafif tabiri ile bir vatan hainliğidir” dedi.
Bu alanda bu hükümet konağı önünde devlet ve millet olarak aynı havayı teneffüs ettiğine dikkat çeken Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman da, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Darbe girişi olan o hain gün nasıl birlikteysek, bu günde bu birlik ve beraberliğimizi devam etmekteyiz; yarın da devam edeceğiz, o birsi günde devam edeceğiz, bu böyle gidecek. Bu böyle anlaşılıyor. Çünkü siz burada, ‘Biz demokrasi seviyoruz, biz demokrasiyi yaşatmak istiyoruz’ diyorsunuz. Eğer demokrasi olmasaydı sizler bu gün burada olmayacaktınız. Evlerinizde belki kapalı kapılar ardından kalacaktınız! Sokaklar da tanklar ve silahlı askerler olacaktı. Bu gün onları görmüyorsunuz. Bunun görmüyor olma sebebi sizin demokrasiye olan bağlılığınız ve onu savunmak için kararlı duruşunuzdur” diye konuştu
Okunan duaların ardından ilahiler ile devam eden programda; Iğdır Üniversitesi tarafından hazırlanan ikramlar vatandaşlara dağıtıldı.