Iğdır’da, 7’den 70’e bütün vatandaşlar, darbe girişimini protesto etmek amacı ile demokrasi nöbeti tutuyor.
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)’nun darbe girişimi karşı; ellerine Türk Bayrağı alan 7’den 70’e Iğdırlı vatandaşlar demokrasi nöbeti tutmak için alanları dolduruyor.
Iğdır Valilik binası önünde demokrasi nöbeti tutan Iğdırlılar, darbe girişimine karşı tepkilerini ellerinde salladıkları Türk Bayrakları ile dile getiriyorlar.
Cumhurbaşkanı Başkomutan Erdoğan’ın emrinde olduklarını dile getiren Ebubekir Gövez simli yaşlı adam, bu gün Allah’ın izniyle ülkemizde yapılan darbe girişimin karşıtı olarak alanda bulunduklarını belirtti.
Kendi iradelerine, halkın iradesine sahip çıkmak için burada bulunduklarını kaydeden Gövez, “Ülkemizi demokrasimize sahip çıkmak için buradayız. Devletimizin içine çöreklenmiş bu paralel yapıya tepkimizi dile getirmek için buradayız. Devletimiz bunların kökünü kazacaktır Allah’ın izniyle, öyle umut ediyoruz, bunun için dualar ediyoruz. Canımızla duamızla Başkomutanımızın arkasındayız. Onun emri ile buradayız, onun vereceği 2’nci bir emre kadar burada, alanda olacağız” dedi.
Sakine Bozyel isimli bayan ise; bayrak, millet, Cumhurbaşkanı için alanlarda olduklarını, sonuna kadar da burada olacaklarını söyledi.
Öte yanda; alanda bebeklerin ve yaşlıların ellerinde Türk Bayrakları ile duruşu gecenin önemli detaylarından biri oldu.