Iğdır’da, dev Türk Bayrağı yürüyüşe geçen vatandaşlar, darbe girişimini protesto ettiler.
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)’nun darbe girişimi karşı; ellerindeki dev Türk Bayrağı ile yürüyüşe geçen yaşlı genç, asker, polis binlerce Iğdırlı, Atatürk Caddesi üzerinden Valilik binasına kadar yürüyerek tepkilerini dile getirdiler.
Vatandaşların yürüyüşüne Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Iğdır İl Jandarma Alay Komutanlığı’na yeni atanan Kurmay Albay Kahraman Dikmen, Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal da eşlik etti.
Burada vatandaş, asker, polis gövde gösteri yapılan mitingde, sık sık darbe karşıtı, FETÖ karşıtı sloganlar atıldı. Programda ‘Bayrak’ şiirini okuyan Melekli Beldesi Belediye Başkanı Ali Varol coşkuyla alkışlandı.
Iğdır Valiliği önünde dev bayrakları 6’nı demokrasi nöbetlerini tuttuklarını anlatan Fatma Nur Güneş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emrinde olduklarını son dakikaya kadar nöbetlerini tutmaya devam edeceklerini, “Bu manada Allah devletimize zeval vermesin” dedi.
İsa Bilir ise, “Dün gezide yapılan olay bunun bir başlangıcıydı; altı ekim olayları bunların bir başlangıcıydı, 17-25 Aralık bunların bir devamıydı. Yapılan hendek kazıları ayrı bir devamıydı. Bütün bunlardan başarı elde edemeyen güçler, maalesef 15 Temmuz da bu sıkıntıyı yaratmaya çalıştılar. Bu gün işsiz insanların yanından devletin bütün olanaklarından faydalanan bu insanlar ülkeye bu sıkıntıyı yaşatmaya çalıştılar. Ama halkımız bu sıkıntıya birlikte göğüs gerdi. Ben inanıyorum ki bu halk Türkiye’ye değil bütün dünyaya örnek olmuştur. Bu eli kirli dış mihraklar biz bir Mısır, Libya’yla, Irakla karşılaştırmasınlar. Türkiye’deki ırkı nesebi, dini nen olursa olsun halkımız bu tür oyunlara fırsat vermez” diye konuştu.