Iğdır’da, zaman zaman yağan yağmura aldırış etmeyen vatandaşlar, 15 Temmuz darbe girişimine karşın demokrasi nöbeti tutmaya devem ediyor.
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)’nun darbe girişimi karşı; Iğdırlı vatandaşlar, 14’inci günde de yağan yağmura aldırış etmeden demokrasi nöbeti tutmak için alanları dolduruyor.
Darbe girişimine karşı tepkilerini ellerinde salladıkları Türk Bayraklarıyla demokrasi nöbetlerinde gün geçtikçe sayıca artan vatandaşlar; dayanışmalarını ve birlikteliklerini Iğdır Valilik binası önündeki alana taşıyorlar.
Programda, İş Adamı Abdul Cebbar Baştemur şirket olarak; vatandaşlara etli pilav ve semaver da çay ikram etti.
İkram servisi yapan Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, burada yaptığı konuşmasında, demokrasi nöbetinin 14’ncü günde Hükümet Konağının önünde Iğdırlılara birlikte, yine milli iradeye sahip çıktıklarını belirtti.
Alpman, “Bu kapsamda iş adamlarımız buraya gelen vatandaşlarımıza çeşitli ikramlarda bulunuyorlar. Burada vatandaşlarımızla bir nevi bayram yapıyoruz” dedi.
AK Parti Iğdır İl Başkanı Av. Ahmet Tutulmaz da , “Yine halkımızla birlikte demokrasi nöbeti için alanlardayız. Bu vesile ile bu demokrasi nöbetine destek veren Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, iş adamlarımıza ve vatandaşlarımıza bu dayanışmalarından dolayı kutluyorum” diye konuştu.
İş Adamı Abdul Cebbar Baştemur ise konuşmasında, “Buraya demokrasi meydanın diyorum, çünkü 14 gündür burada demokrasi sevdalısı Iğdırlır, demokrasi nöbeti tutuyoruz. Bu duyarlı kardeşlerimize 15 Temmuz’dan bu yanan ikramlarda bulunmaya çalışıyoruz. Biz Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emrindeyiz. Onun ikinci emrine kadar 14 olmasa da, 114’de olsa, bu demokrasi nöbeti tutmaya devem edeceğiz. Bu hizmeti de vereceğiz ve vermeye de devam edeceğiz ” dedi.