Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 15 Temmuz darbe girişimini anlatan ’Darbe’ye Hayır Sualtı’ fotoğraf sergisi düzenledi. Denizin 5 metre derinliğinde kurulan sergide İhlas Haber Ajansı’nın da fotoğrafları yer aldı. Sergi dalgıçların kamerasından verilen görüntülerle dev ekrandan canlı olarak izlendi.
Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 15 Temmuz darbe girişimini anlatan ’Darbe’ye Hayır Sualtı’ fotoğraf sergisi düzenledi. Yat Limanında 10 adet fotoğrafın yer aldığı sergi de İhlas Haber Ajansı’nın da fotoğrafları yer aldı. Sergi, denizin 5 metre derinliğinde dalgıçların kamerasından verilen görüntülerle dev ekrandan canlı olarak izlendi.
’Çanakkale Boğazının altında 15 Temmuz’un fotoğraflarını sergileyeceğiz’
Serginin açılışına AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, 15 Temmuz’u unutturmamanın herkesin ve tüm kurumların görevi olduğunu belirterek, "Bugün Kültür İl Müdürlüğümüz, 15 Temmuz’un unutulmaması için o hatıranın yaşatılması için ders almaya devam etmek için orijinal bir çalışmaya ev sahipliği yaptılar. Çanakkale Boğazı Türkiye’nin en güzel mekanlarından bir tanesi. Çanakkale Boğazı’nın altında 15 Temmuz’un fotoğraflarını sergileyeceğiz. Dalgıçlarımızla beraber o süreci takip edeceğiz. Dalgıçlarımız Türk Bayrağıyla çıkmasını izleyeceğiz. Hep beraber bu sergiyi açmış olacağız” şeklinde konuştu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’a dua eden asker ve Çanakkale Savaşlarında savaşın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı heykelinin maketini hediye etti. Ardından Grup Başkanvekili Bülent turan ve beraberindeki protokol üyeleri dalgıçlardan tarafından yat limanında denizin 5 metre derinliğinde 15 Temmuz darbe gecesini anlatan 10 adet fotoğrafın yer aldığı ‘Darbe’ye Hayır Sualtı’ sergisini dalgıçların kamerasından verilen görüntülerle dev ekranda canlı olarak izledi.
Daha sonra dalgıçlar denizde “1915 Çanakkale Geçilmez Ruhunu, 15 Temmuz’da Türkiye Geçilmez” yazılı pankart açtı. Programın sonunda dalgıçlar denizde meşaleler yakarak Türk bayrağı açtı.