Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol, son günlerde artan terör olaylarına tepki göstererek, 'ihanet süreci' diyerek tepki gösterdikleri 'çözüm süreci'nin hesabını AK Parti kadroları tarafından verilmesi gerektiğini söyledi.

Demirkol, son günlerde artan terör olayları dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında bölücü terör örgütünün kalleş saldırılarının devam ettiğini söyleyen Başkan Demirkol, Türk milletinin yoğun bir şekilde saldırı altında olduğunu kaydetti. Artık dayanacak sabrın kalmadığını ifade eden Başkan Demirkol, "20 Temmuz’dan bu tarafa 69’u asker, 48’i polis ve birisi de korucu olmak üzere 118 vatan evladı şehit düşmüştür. Bu korkunç ve felaketle bile izah edilemeyecek bir hezimettir." dedi.

"Dağlıca’da verdiğimiz 16 şehidimizin hemen ardından Iğdır’da 14, Tunceli’de bir polisimizin acı verici şehadeti milletimizi yeniden kedere boğmuştur. Ülkemiz ilan edilmemiş yas ve matemi yaşamaktadır. Türk milleti diken üstündedir." diyen Demirkol, devletin bağımsızlığı, milletin birliği uğruna kahramanca görev yaparken şehit olan güvenlik görevlilerine rahmet diledi. Başkan Demirkol şöyle dedi: "Bugüne kadar yaptığı yanlışlarla bölücü heveslerin cesaret ve ilham kaynağı olan AKP, yalnızca terör eylemlerinin değil, siyasallaşma çabalarının da birinci dereceden azmettiricisidir. Türk milleti bölücülük ve terörle mücadelede etkin, kararlı ve kalıcı bir icraat beklemektedir. Ne acıdır ki hükümet sıralarına PKK’lıları taşıyan Erdoğan ve Davutoğlu’nun bunu yapmaya ne cesareti ne dirayeti ne de niyeti vardır. Çözüm süreciyle PKK’nın silahlanmasına göz yuman, Kandil’in sivrilmesine çanak tutan, İmralı canisinin öne çıkmasına hizmet eden hıyanet kadroları akan her şehit kanının vebalini taşımaktadır. Sarayın izbeliklerinde kaos planları yapan şahıs, dizginlenemeyen iktidar arzuları uğruna Türkiye’yi enkaz ve viraneye çevirmektedir. Konya’da gülüp Van’da sahte gözyaşları döken Davutoğlu, pısırıklığının ve korkaklığının hem diyetini ödemekte hem de millete ödetmektedir. 400 milletvekili almak için vatanı kundaklayan, milli kimliği kurcalayan işbirlikçilere 1 Kasım’da aziz Türk milleti demokratik cezayı kesecektir. Bu artık ikamesi ve tehiri imkânsız bir sondur. Mühürlü kalpler, icazetli vicdanlar görmek istemese de AKP-PKK dayanışma ve ittifakıyla gelinen bugünkü zillet dolu günler her tehdide açıktır. Türkiye iç savaşın puslu ve uçurumlarla çevrili kıyısındadır."

GAZETE BASAN AK PARTİLİ MİLLETVEKİLİNE TEPKİ

Geçtiğimiz gün Hürriyet Gazetesi'ne yapılan saldırıda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Abdurahim Boynukalın'a da tepki gösteren başkan Demirkol, PKK'ya ve siyasi uzantısı HDP'ye ses çıkaramayan AK Trollerin Hürriyet'e saldırarak erkeklik gösterisi yaptığını dile getirdi. Demirkol, "Hürriyet'e saldıran grubun başında yer alan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın'ın çeşitli zamanlarda sosyal medya hesabından paylaştığı yazıları hepimiz gördük. 21 Mart 2013 tarihinde 'Şu anda binlerce Türk oğlu Türk Abdullah Öcalan'ın mesajıyla duygulanıyorsa; artık gerçekten yeni bir dönem başlamış demektir' diyen bu zavallı, 28 Haziran 2013 tarihinde bu kez 'Barışı ne uğruna harcamak istiyorsunuz? En azından Abdullah Öcalan kadar ilkeli olun' mesajı yayınlıyor. Şimdi bu PKK düşünceli zat, çıkmış hain saldırılar sonrası beyaz banyo havlusunu, 'kefen'e benzeterek şov yapan zihniyetle birlikte bir medya kuruluşuna saldırıyor. Ey zavallı, biz senin erkekliğini şimdi daha iyi biliyoruz. Hürriyet Gazetesi'ne baskın yapıp 'erkekliğini' başka yerde arayan bu zavalları kınıyor, yapılan saldırıyı kınıyorum." diye sözlerini tamamladı.