İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez ilçesine Bab kentinden göç ederek yerleşen 150 yetim çocuğa yönelik tiyatro çalışmaları ve çeşitli yarışmalar düzenledi.
Bab kentinde yoğunlaşan çatışmalardan kaçarak Nisan ayında Kilis’in karşısında bulunan Azez kentine yerleşen Suriyeli yetim çocuklara psikolojik destek olmak ve savaşın olumsuz etkilerinden biran olsun uzaklaşabilmeleri için düzenlenen programda yetimler gönüllerince eğlendi. Programa katılan çocuklar için neşeli şarkılar eşliğinde içerisinde şekerleme bulunan çocuk paketi, oyuncaklar gibi çeşitli hediyeler dağıtıldı. Soru cevap yarışmalarına katılıp soruları doğru yanıtlayan çocuklara ödül olarak harçlık verildi.
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye Çalışmaları Basın Sorumlusu Zafer Ersoy, “Yetimlere yönelik faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bugün Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez ilçesinde yetimlerimize tiyatro gösterisi ve çeşitli yarışmalar düzenledik. Yetimlerimiz çatışmaların yoğun olduğu bölge olan Bab kentinden 4 ay kadar önce Azez’e geldiler. Onların psikolojileri oldukça kötüydü, savaşın etkilerini üzerlerinde görüyorduk. Bugün düzenlemiş olduğumuz programımızda İHH gönüllüsü arkadaşlarımızla yetim çocukların mutlu olması için yoğun gayret sarf ettik. Çocukların mutluluğunu gördüğümüzde hiçbir yorgunluğumuz kalmıyor. Duyarlı insanların yaptıkları bağışları kullanarak yetimlerimiz için düzenlediğimiz faaliyetlerimize devam edeceğiz inşallah” diye konuştu.