KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta 2 bin kişi orucunu İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) gezici aşevinde açtı.

Ulu Cami önündeki alanda kurulan aşevinde Kahramanmaraş'ta bulunan Suriyeliler ve kentte yaşayan vatandaşlara iftar verildi.

Ramazan boyunca Türkiye'de 25 ilde gerçekleşecek programın Kahramanmaraş ayağını yaptıklarını belirten İHH Teşkilatlanma Komitesi Üyesi İsmail Yılmaz, bu aşevlerinin acil yardımlar için tasarlandığını, Soma faciası ve Van depreminde sıcak yemek dağıttıklarını anımsattı.

Gezici aşevinin asıl amacının ramazan çalışması olmadığını ancak ramazan ayını vesile kılarak halkla kaynaşmak istediklerini dile getiren Yılmaz, şunları söyledi:

"Kahramanmaraş'ta 2 bin kişiye iftar verdik. Biz bu tip çalışmalarımızı genellikle halkla koordineli yapıyoruz. Bağışçılarımız bizleri yalnız bırakmıyor. 3 bin 72 mesaj atarak buradaki gibi ramazan ayı iftar çalışmasına katkı sağlıyorlar. Bizim çalışmalarımızın genelde sponsorları halk oluyor. İHH olarak bizleri halk destekliyor biz de aracı oluyoruz. Bu tür çalışmalar ikili kaynaşma ve şehirle bütünleşme anlamında çok önemli."

İHH'nın Türkiye'nin kurumu olduğuna dikkat çeken Yılmaz, çalışmalarla Türkiye'nin bayrağını dalgalandırdıklarını kaydetti.

Yılmaz, şöyle devam etti:

"Ramazan ayı vesilesiyle 140 binden fazla ramazan kolisi dağıttık. Sadece Türkiye'de değil dünyanın her yerinde bunu yaptık. Bizi yalnız bırakmasınlar. Suriyeli kardeşlerimizi unutmasınlar. Dünyada her bölgede sıkıntı var, hep beraber kardeşlerimizin elini tutalım, onlara yardımcı olalım."

İftara Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Mehmet Sertpolat da katıldı.