İnsani Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Elazığ Şubesi, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Suriyeli aileler, yetimler ve ihtiyaç sahiplerine iftar yemeği verdi.
İHH Elazığ Şubesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında Elazığ Belediyesinin de destekleriyle yetim çocuklar, Suriyeli ve fakir aileler olmak üzere 2 bin kişiye iftar sofrası kurdu. Elazığ belediyesi yanında kurulan iftar sofralarına çok sayıda davetli katıldı. Etkinlik hakkında bilgi veren İHH Elazığ Şube Başkanı Erdal Altunbaş, “Belediyemizin destekleriyle 2 bin kişilik bir iftar programı düzenledik. Belediyemizin yanındaki bu yeşil alanda muhacir kardeşlerimiz başta olmak üzere yetim yavrularımız, muhtaç ailelerimizle birlikte iftarımızı yaptık. Genel merkezimizden gezici aş evimiz buraya gelerek iftarımızı bu şekilde düzenledik. Yemeklerimiz gezici aş evinde hazırlandı. Arkadaşlarımızla birlikte bir aile olarak bu işi üstlendik. Allah’a hamt olsun çok güzel bir gün yaşıyoruz. Kardeşliğimizi doya doya hissediyoruz” dedi.
3 çocuğuyla beraber iftar yemeğine gelen Suriyeli Mesut Salos, “Fakir fukaraya yardımda bulunduğundan İHH’ya dolayı çok teşekkür ediyoruz. Kimsesiz insanlara yardımcı oluyorlar ve yakınlık gösteriyorlar” diye konuştu.
3 yıl önce Suriye’deki savaştan kaçarak Elazığ’a gelen ve iftar yemeğine katılan Haled Vahaybey ise, “İHH bize çok destek verdi. İHH fakirlere, mültecilere ve yetimlere her zaman destek veriyor. Bugün bizi iftara davet ettiler. Allah onlardan razı olsun” şeklinde konuştu.
Program, çocukların yemek duası etmesi ile sona erdi.