HATAY (İHA) – İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, Suriye halkına 2016 yılının ilk çeyreğinde bin 235 yardım TIR’ı gönderdi.
Suriye’de olaylar 6 yıldır devam ediyor. Bu süreçte en çok zararı siviller gördü. Resmi rakamlara göre 400 binden fazla insan hayatını kaybetti. Ülkenin 20’den fazla bölgesinde yaşayan 1.5 milyon insana yardım ulaştırılamıyor. Özellikle çocuklar, kadınlar ve yaşlılar açlıktan dolayı ölüm riski ile hayatlarına devam etmeye çalışıyor.
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye halkına 2016 yılının ilk çeyreğinde bin 235 yardım TIR’ı ulaştırdı. İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi basın danışmanı Burak Karacaoğlu, yaptığı açıklamada, Suriye’ye insani yardımların aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. Karacaoğlu, “Son olarak yılın ilk 4 ayında 10.7 milyon kg un, 800 ton kuru bakliyat, 1.7 milyon litre temiz içme suyu ve yaklaşık 100 bin gıda kolisi gibi bir çok insani yardım malzemesi saldırı altındaki halka ulaştırıldı. Türkiye ve dünyanın pek çok yerinden bireysel ve donör kuruluşlarının yaptığı bağışlar İHH Suriye Çalışmaları ekipleri tarafından, İdlip, Halep, Hama, Humus, Şam ve Lazkiye bölgelerinde dağıtıldı” dedi.