Gaziantepli 10 yaşındaki lösemi hastası Elif Vural, iki yıldır beklediği iliğin nakledilmesinden bir ay sonra sonra yaşamını yitirdi.
Şehitkamil ilçesi Yenimahalle 57 Nolu Sokak’ta ikamet eden Ayşe ve Orhan Vural çiftinin en büyük çocuğu olan Elif, 2 yıldır uygun ilik bekliyordu. Doktorlar daha önce Elif’e Amerika ve Almanya’da uygun ilik bulunduğunu belirterek, hastaneye yatırılmasını istemişti. Maddi sıkıntılar nedeniyle ilik nakli ve tedavisi için gereken para bulunamayınca Elif’e ilik nakli yapılamamıştı. İHA’nın yaptığı haberde fabrikada işçisi Orhan Vural ile anne Ayşe Vural, hayırsever vatandaşlara ve devlet yetkililerine seslenerek, kızlarına yardım edilmesini istemişti.
Son dönemlerde hastalığının şiddeti arttığı için okula gidemediğini söyleyen Elif Vural ise “En kısa zamanda iyileşip okuluma devam etmek istiyorum. Ben büyüyünce doktor olup, benim gibi hasta olan çocukları iyileştirmek istiyorum’’ demişti.
Tam sağlığına kavuşuyor derken..
Yapılan haber üzerine devlet ve hayırsever vatandaşlarının devreye girmesi ile Elif Antalya’ya götürülerek, tedavisine başlanmıştı. Özel bir hastanede tedavi gören Elif’in masrafları ile ailesinin tüm konaklama gibi ihtiyaçları hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanmaya başlanmıştı. Elif için yürütülen çalışmalarda bu kez Hollanda’da uygun ilik bulundu. Devletin ve hayırseverlerin yardımıyla gereken ilik Antalya’ya getirildi. Yaklaşık bir ay önce gerçekleştirilen operasyonla ilik nakli yapılan Elif’in sağlık göstergeleri iyiye giderken, yaklaşık 10 gün önce durumu kötüleşmeye başladı. iliğin uyum sağlamadığı öğrenilen Elif, kaptığı enfeksiyon nedeniyle de yoğun bakım ünitesine alındı. Elif Vural yaklaşık 10 gün süren yaşam savaşını kaybetti.
Ailesi büyük üzüntü yaşadı
Anne Ayşe ile baba Orhan Vural, kızlarının ölümü nedeniyle büyük üzüntü yaşarken Elif’in cenazesi ise Antalya’daki hastanenin morgundan alınarak, hava yolu ile Gaziantep’e getirildi. Asri Mezarlıkta bulunan cenaze morguna konulan Elif’in cenazesi, yapılan işlemlerin ardından morgdan alındı.
Elif’in cenazesi, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı ile Şehitkamil ilçesi Küllü Mahalle mezarlığında toprağa verildi.