Zonguldak’ta İl Genel Meclisi toplantısında CHP’li üyeler, AK Parti’li üye Ramazan Taşdemir’in sosyal medya üzerinden Çaycuma Belediye Başkanı’na hakaret ettiği iddiasıyla toplantı süresince başkanlık makamına sırtlarını dönerek, protesto gerçekleştirdiler.
İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı 2. Birleşiminde CHP’li üyeler, AK Parti’li Ramazan Taşdemir’i protesto ettiler. 10 CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi, yoklama sonrası başkanlık divanına sırtlarını dönerek toplantıyı sürdürdü.
AK Parti’li üye İsmail Terzi ise yapılan protestoya bir anlam veremediğini ifade etti. Terzi, şöyle dedi:
“Burada meclis çalışmaları milleti temsilen meclis başkanına dönük yapılıyor. Meclise milletin temsil makamı olan başkanlık divanına arkalarını dönüyorlar. Eğer bir protesto yapacaklarsa meclise girmesinler. Yoklama yapıldıktan sonra burada millete doğru arka dönmenin çok da protestoyla bağdaşmadığını düşünüyorum. Ben dün arkadaşlarımızın birbiriyle istişare ettiğini zannettim. Öğrendiğime göre bir belediye başkanına kendilerince yapılan bir hareketten dolayı bunu yaptıklarını söylediler. Adına protesto yapılan belediye başkanı da bizim büyük ilçemizin bir belediye başkanı. Kendini savunabilecek konumda bir insan, eğer böyle kendisine bir şey yapılmışsa kendisi çıkar bunu kendine uygun gördüğü yerlerde protestosunu yapar. Burası İl Genel Meclisi. Dün yapıldı, bugün yapıldı böyle bir yöntem anlamış değilim.”
İl Genel Meclisi Başkanvekili İsmet Köse ise başkanlık yaptığı toplantıda gündem dışı söz isteyen CHP Grup Sözcüsü Fikret Zaman’a söz vermeyince tartışmalar yaşandı. CHP’li Fikret Zaman’ın sözleri üzerine ortam iyice gerildi. AK Parti’li üyeler Fikret Zaman’ın sözlerini geri almasını istedi. Zaman da meclisten özür diledi.
AK Parti’li Ramazan Taşdemir ise toplantıda sessizliğini korudu. Toplantı, yaşanan tartışmalar eşliğinde sona erdi.