KAYSERİ (AA) - İl Koordinasyon Kurulu, 2015 yılı birinci dönem toplantısını Vali Vekili Mustafa Masatlı’nın başkanlığında gerçekleştirdi.

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığındaki (YİKOB) toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.

Vali Vekili Masatlı, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, yılın ilk toplantısında yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesi ve koordinasyonunun yerel ve bölgesel kalkınma bakımından ele alınacağını belirterek, aynı zamanda 2014 yılı çalışmalarının genel değerlendirilmesi ile 2015 yılı hedeflerinin konuşulacağını ifade etti.

İl genelinde 2014 yılında mahalli idareler hariç eğitim, sağlık, ulaştırma, tarım, enerji, turizm ve diğer kamu hizmetleri sektörlerinde toplam 536 proje üzerinde çalışıldığını anlatan Masatlı, bu projeler için öngörülen 730 milyon liralık ödenekten yaklaşık 600 milyon liranın harcanarak yüzde 82’lik bir gerçekleşme oranına ulaşıldığını bildirdi.

Masatlı, mahalli idarelerde ise 2014 yılı yatırım bütçelerinde 486 milyon liralık ödeneğin öngörüldüğünü, aralık ayı sonu itibariyle 467 milyon liralık harcamanın gerçekleştirildiğini kaydetti.

İl genelinde toplam bin 82 projenin hayata geçirildiğini anlatan Masatlı, "Toplam 1 milyar 217 milyon liralık ödeneğin 1 miyar 68 milyon lirası harcandı. Yüzde 87’lik parasal gerçekleşme oranına ulaşıldı" dedi.

 

- Bölge kalkınma planı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 2015 yılı itibariyle bölge kalkınma planı hazırlanacağını aktaran Masatlı, "Hazırlanacak bölge kalkınma planı ilimizdeki tüm kamu, kurum ve kuruluşlarını yakından ilgilendirmektedir. Bölge planının hazırlanmasında tüm ilgili kişi, kurum ve kuruluşların gerekli desteği vermesi çok önem arz etmektedir. Gelecekte planlarla ilgili ortaya çıkabilecek sorunlar bu vesileyle halledilecektir" diye konuştu.

Toplantıda, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ile temsilcileri, yatırım ve projelerle ilgili bilgiler verdi.