ADIYAMAN (AA) - Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Besni ilçesinde okul pansiyonlarını ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

Besni ilçesinde bulunan okul pansiyonlarının etüt sınıflarını, yemekhane ve yatakhanelerini inceleyen Kızılkaya öğrencilerle bir süre görüştü.

Yapılan ziyaretle ilgili açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, öğrencilerin sorunlarını dinlediklerini ve çözüm yolları için fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Okul pansiyonlarının sürekli olarak denetlendiğini ifade eden Yazar, öğrencilerin fiziki ve manevi ortamlarını en üst seviyede tutmak için çalıştıklarını söyledi.

Okul idarecilerinden yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya da, devletin imkanlarının çocuklar için seferber edilmesi gerektiğini ifade etti.

Kızılkaya şunları kaydetti:

"Geleceğimiz olan çocuklarımızın en iyi şartlarda ve huzurlu bir eğitim-öğretim ortamında olması bizlerin asli görevidir. Devletimizin imkanlarını çocuklarımız için seferber etmemiz gerektiğini önemle vurgulamak istiyorum.

Bizler çocuklarımızı önemseyip bütün ihtiyaçları konusunda seferber olmazsak bazı terör örgütlerinin çocuklarımızı nasıl kandırdığının en bariz örneği 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminde gördük. Bu nedenle geleceğimizi güvence altına almak bizlerin birinci önceliğidir."