Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılışında, öğrencilere şehit Ömer Halisdemir anlatıldı.
Okulların açılması ile öğrenciler tatlı bir telaş içinde okula giderken, veliler de çocuklarının heyecanlarına ortak oldu. Dursunbey’de yeni eğitim öğretim yılının açılışı ve İlköğretim Haftası kutlamaları Hacıömerler İlkokulu’nda yapıldı. Programa Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Belediye Başkan Vekili Sadettin Aslan, Milli Eğitim İlçe Müdürü Ümit Gökdemir, öğrenciler ve veliler katıldı. Öğrenciler şiirler okudu. Şiirlerin ardından öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte ‘Şimdi okullu olduk’ isimli şarkıyı seslendirdi.
Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, okulun duvarına Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından asılan 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir’i öğrencilere sordu. Kaymakam Yaşar Aksanyar, Ömer Halisdemir’in bu ülkeye kötülük yapmak isteyen insanlara fırsat vermemek için kendi canını feda eden kahraman bir asker olduğunu söyledi. Bu esnada bazı öğrenciler, Halisdemir’in fotoğrafına asker selamı verdi.
Sınıflarına geçen öğrencilere Dursunbey Belediyesi tarafından çanta hediye edildi. Çantalar ilçe genelinde eğitime yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerinin tamamına dağıtılacak.