İmar Kıyı, Yapı ve Çevre Uygulamaları Bölgesel Semineri Kayseri'de düzenlendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, seminerin açılış konuşmasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fatma Varank yaptı.

Müsteşar Yardımcısı Varank, 2007 yılından bugüne düzenledikleri seminerlerle yerel yönetimlerdeki insan kaynağının geliştirilmesi ve bu alanlardaki uygulamalarda karşılaşılan sorunların en aza indirilmesini amaçladıklarını belirtti.

Seminerlere yoğun bir katılımın olduğunu anlatan Varank, şunları kaydetti:

"Bakanlık olarak bu tür seminerlerle yönetmeliklerimizde olan değişikliklerimizi ve uygulamalarımızı yerel yönetimlerle paylaşarak yerel hizmetlerin daha verimli yürütülmesi ve başarıyla gerçekleşmesine katkı sağlamak istiyoruz. Ülkemizin gündemini işgal eden terör örgütlerinin milletimize vermiş olduğu zarar ve ziyanı bir an önce telafi etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Çalışmalarımızın içeriği tamamen insan merkezli olup, yaşanabilir şehirler kurmak üzerinedir. Seminerde imar, kıyı, yapı ve çevre uygulamalarına ilişkin güncel durum, mevzuat ve sorunlar detaylı bir şekilde uzmanlarımız aracılığıyla detaylı bir şekilde ele alınacak ve sizlere aktarılacaktır."

Seminere, çeşitli illerin ilçe belediye başkanları ile çevre ve şehircilik il müdürleri katıldı.