HATAY (AA) - İnsani Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) Genel Başkanı Murat Özer, 2 bin 500 gıda kolisinin Suriye'nin İdlib ve Halep kentlerinde sivil halka dağıtılmaya başlandığını bildirdi.

Özer, AA muhabirine, Suriye'de çatışmaların yoğun olduğu bölgelerde İMKANDER ekiplerinin sivil halka erzak ulaştırmaya çalıştığını belirtti.

Ramazanda da Suriye'de çatışmaların dinmediğini, özellikle muhaliflerin kontrolündeki Halep ve İdlib kentleri ile civar köylere yönelik hava saldırılarının sürdüğünü ifade eden Özer, şöyle devam etti:

''Suriye'de çatışmaların ve bombardımanın yoğunlaşmasına rağmen bölgede bulunan ekiplerimiz Suriye halkına ramazan kumanyası dağıtımına hız kesmeden devam ediyor. Ekiplerimiz, özellikle kısa süre önce muhaliflerin kontrolüne geçen İdlib kent merkezi ve çevre köyleriyle Halep çevresinde erzak dağıtımı yaptı. Dağıtım esnasında yardım ekibi, İdlib'te hava saldırısına maruz kaldı. Önceki gün rejim güçlerinin düzenlediği saldırı sırasında İdlib'te 5 kişi yaşamını yitirdi. Ekiplerin ikinci durağı Halep'te ise gece başlayan saldırıda 12 sivil hayatını kaybetti. Suriye'den, başta Türkiye olmak üzere komşu ülkelere sığınan mültecilerin sayısı 4 milyona ulaşırken, ülke içerisinde evleri yıkıldığı için çadırlarda ikamet etmek zorunda kalan milyonlarca Suriyeli yaşam mücadelesi veriyor''

Özer, Suriye halkına yönelik yardımlarının hız kesmeden süreceğini sözlerine ekledi.