ADANA (AA) - Türk Harb-İş'in örgütlü olduğu Adana, Ankara ve İzmir'deki ABD askeri iş yerleri için aldığı grev kararına ilişkin işçiler arasında yapılan oylamada "hayır" kararı alındı.

Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Osman Acet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, örgütlü oldukları Adana'nın İncirlik Mahallesi'ndeki ABD Hava Kuvvetleri 39. Kanat Komutanlığı, Ankara'daki Aafes-Eur Türkiye Satış Bölgesi Genel Müdürlüğü ve İzmir'deki Vectrus Systems Corporation firmalarında, toplam bin 336 üyelerini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Genel Başkan Bayram Bozal'ın katılımıyla 20 Ekim'de grev kararı alıp ilan ettiklerini anımsattı.

İlanın ardından yine sendikanın öncülüğünde, işçilerin grev kararını oylamasına dair dilekçe toplayıp Adana Bölge Çalışma Müdürlüğüne başvurduklarını anlatan Acet, başvuru sonucu İncirlik ile Ankara ve İzmir'deki yabancı iş yerlerinde sandık kurulup oylama yapıldığını bildirdi.

İncirlik'te kurulan ve 972 işçinin oy kullandığı üç sandıktan 908 hayır, 62 de evet çıktığını, 2 oyun ise boş olduğunu ifade eden Acet, diğer iş yerlerinden gelecek sonuçların sonucu değiştirmeyeceğini, işçilerin grev kararına "hayır" oyu kullandığını savundu.

Acet, "Bu sonuçlara her iki tarafın da 3 gün içinde itiraz hakkı var. Sendikamız, 6 gün içinde Yüksek Hakem Heyetine başvuracak. Heyetin vereceği düzenleme kararı her iki taraf için de bağlayıcı özellik taşıyor." dedi.

Heyetin en az 5, en fazla 9 kişiden oluşacağını dile getiren Acet, buradaki yetkililerin 1 ay içinde karar vermek zorunda olduğunu kaydetti.

Sendika üyeleri, İncirlik'te yemekhane, ulaşım, silah, tesisat ve bina onarım ve bakımın yanı sıra yol yapımı, kargo hizmetleri, Ankara ve İzmir'de ise ağırlıklı olarak büro personeli ve tercüman olarak hizmet veriyor.