Bursa’nın İnegöl ilçesinde belediye ekipleri karla mücadele hazırlıklarını tamamladı.
Toplam 46 iş makinesi ve personelle 116 mahallede karla mücadele çalışması yürütülecek. İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, her vardiyada 25 kişi olacak şekilde personelin karla mücadeleye hazır olduğunu söyledi. Kansu, ayrıca doğu ve batı şantiyelerine bağlı olan kırsal mahallelerde acil müdahalede bulunmak için 10’ar kişilik ekiplerin hazır olduğunu bildirdi. Kış şartlarına önlem olarak 600 ton kaya tuzu ve 500 ton kumun hazır tutulduğunu belirten Kansu, “Ekiplerimiz gece ve gündüz olarak organize edilmiş olup, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için Büyükşehir ile birlikte işbirliği içinde karla mücadele etkili bir şekilde yapılacaktır. Özellikle dağ mahallelerinde yol kapanmalarına karşı elimizden gelen desteği ve çözümü üreteceğiz. Hiç bir hemşehrimiz mağdur edilmemeye gayret gösterilecektir. İlçemiz büyük bir şehir. Bundan dolayı her yere aynı anda ulaşmamız mümkün olamayabiliyor. Vatandaşlarımız sorunlu yerlere eninde sonunda ulaşacağımızı bilsinler” dedi.
16 adet kamyon, 7 adet kazıcı yükleyici, 3 adet yükleyici, 3 adet greyder, 2 adet tuzlama aracı, 5 adet ekip aracı ile hizmet vereceklerini aktaran Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, “Yoğun çalışma ve mücadelemize rağmen yayaların ve araçlarıyla trafiğe çıkan vatandaşlarımızın son derece dikkatli olmalarını rica ediyorum” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesi İnegöl Şantiyesi Şefi Erdal Toktaş ise, büyükşehir şantiyesinde 300 ton tuz stokunun bulunduğunu belirterek, 4 greyder, 3 kepçe ve 1 adet önden bıçaklı kepçe, tuzlama kamyonları ile hizmet vereceklerini bildirdi.