ABD’nin ardından İngiltere’nin de kabin içerisinde uyguladığı elektronik cihaz yasağını kaldırmasından aylar sonra yolcular ilk kez cihazlarıyla uçağa alındı.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin, İngiltere’nin uyguladığı kabin içi elektronik cihaz yasağını kaldırdığını açıklamasının ardından ilk yolcular elektronik cihaz yasağı olmadan uçağa bindi. Yasağın kalktığı ilk uçuş Tük Hava Yolları’nın TK1983 sefer sayılı tarifeli seferi oldu. Yasağın kalkmasından dakikalar sonra uçağa alınmaya başlanan yolcuların çoğu yasağın kaldırıldığından haberdar olmayınca beraberinde elektronik cihazlarını getirmedi. Yasağın kalkmasından İngiltere’nin başkenti Londra’ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı’na gelen yolculardan biri olan Sinan Alaçayır, “Yasak kalktı ama yakalayamadım. Cep telefonumun büyük olduğunu ve uçağa alamayacaklarını söylediler onun için bavuluma koymak zorunda kaldım. Yasağın kalkması güzel bir şey, olmaması gerekiyordu. Özellikle Türkiye konusunda birçok Avrupa ülkelerinde olmamasına rağmen Türkiye’ye uygulamaları çok kötü bir şey” şeklinde konuştu.

Bir başka yolcu Murat Gülşen de yaklaşık 4 ay süren yasağa tepki göstererek, “3-4 saatlik bir yolculuk. Bu yolculuk bir nebze boş geçmiş gibi oluyor. En azından tablet ya da bilgisayar kullanınca o yolculukta gerekli işlemlerimizi de yapıp bu vakti kazanç olarak elde edebiliyorduk” dedi.

Geçtiğimiz Mart ayında İstanbul’un da aralarında bulunduğu bazı ülkelerin havalimanlarından ABD ve İngiltere’ye direkt olarak gerçekleştirilecek uçuşlarda yolcuların cep telefonundan büyük tablet ve dizüstü bilgisayarlar gibi elektronik cihazları kabine almaları yasaklanmıştı. ABD, söz konusu yasağı Temmuz ayı başında kaldırmıştı.