BURSA (AA) - İddiaya göre, Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi'ndeki bir kahvehane önüne giden bir kişi, elindeki tüfekle çevreye rastgele ateş etmeye başladı.

Bu sırada kahvehane önünde çay içen 15 yaşındaki iki sınıf arkadaşı Doğukan Avcı ile M.P. vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı.

Çevredekiler tarafından Dr. Ayten Bozkaya Devlet Hastanesine götürülen çocuklardan, sırtından ve karın boşluğundan yaralanan Avcı, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Olayın ardından çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ile Gasp Büro Amirliği ekipleri, çevredeki iş yerlerinde bulunan güvenlik kameralarını inceledi. Yapılan araştırmada olayı gerçekleştirilen kişinin, daha önce uyuşturucu ve adam yaralamadan sabıkalı S.İ. (27), olduğunu belirledi.

-Tüfeği internetten almış


Kısa süre sonra evinde gözaltına alınan zanlının pompalı tüfeği internetten satın aldığı öğrenildi.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, emniyet çıkışında gazetecilere pişman olduğunu söyledi.

-Olay anı güvenlik kameralarında


Öte yandan, olay anı çevredeki bir güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Tüfeği beyaz bir örtü ile kapatarak mahalleye giren zanlının, ateş ettikten sonra kaçışı saniye saniye görüntülere yansıdı.