Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Kale Grubu kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur için Çanakkale’nin Çan ilçesinde bulunan kurucusu olduğu Kaleseramik Fabrikalarında cenaze töreni düzenlendi. Törende konuşan Zeynep Bodur Okyay, babasını anlatırken göz yaşlarını tutamadı.
Kale Grubunun kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. İbrahim Bodur’un cenazesi, Çanakkale Seramik Fabrikaları içerisinde, 1957 yılında temeli ilk atılan bina önüne getirildi. Fabrikada düzenlenen törene, Bodur’un eşi Sevim Bodur, kardeşi Süleyman Bodur, damadı Osman Okyay, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut, eski Bakanlardan Faruk Nafiz Özak, Ali Coşkun, milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanları, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, şirket çalışanları, Kale Seramik’in bayi ve iş ortakları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Burada bir konuşma yapan Bodur’un kızı Zeynep Bodur Okyay, "Bugün Kale Grubu’nun kurucusu Türk sanayisinin ulu çınarı İbrahim Bodur’u, babamı, son yolculuğuna uğurluyorum. Hepimizin acısı derin, üzüntümüz sonsuz. Onun 1955 yılından itibaren başladığı çalışmaları, 1957 yılında temelini attığı ve bu sene Allah nasip edip, bize aynı temelin üzerinde yenilediğimiz bu binanın, bu kuruluşların ilk kapısının önünde ağırlamayı uygun bulduk. Ama ne kadar şanslı bir insanız ki ulu çınarın gölgesinde yetişmeyi, sanayiciliği, iş adamlığını, her şeyden önce insan olmanın ne demek olduğunu onun gölgesinde öğrenme şansı bulduk. Babamın öğütlerini, ömür boyu ben ve tüm Kale ailesi çalışanları olarak hatırlayacağız. Gerçekten ondan çok şey öğrendik. Bize rehberlik etti. Gerçekten yolumuzu aydınlattı. Daima inandı, güvendi, cesaretlendirdi. Sevgi ve saygıyı öğreten çok yüce gönüllü bir insandı. Her işin tabi evvelinde, sonunda ve merkezinde insan vardır. İnsanları ve onlarla paylaşmayı seven insandı. Attığı her adımı insan sevgisiyle, memleket sevdasıyla atan gerçekten bir rol modeldi. Ben ömür boyunca onun kadar vatanperver, onun gibi bu millete inanan bir insan az gördüm. Onun mirasını gelecek kuşaklara aynı değerleri koruyarak aktarmak bizim boynumuzun borcudur. Ben eminim ki şimdi soruyorum? Aynı düstur üzerine gitmeye tüm Kale ailesi olarak var mısınız? Allah razı olsun. Onun mirasını korumak hepimizin boynumuzun borcu" dedi.
Konuşması esnasında göz yaşlarına hakim olamayan Okyay, "Allah hepimize sabır versin. Gerçekten çok zor. Bir evlat olarak baba kaybetmek. Aranızda ebeveynlerini kaybetmiş olanlar beni yakından anlayacaklardır. Benim hayatımdaki ilk kaybım. Babaannem ve dedemi kaybettiğimde de böyle üzüldüm. Onlar da bende çok iz bırakmışlardı ama tabi hiç bir şey, canın kadar, en yakının olduğu kadar olmuyor. Gerçekten içimden bir parça kopuyor. Ben evlat olarak ondan bin kere razıyım. Allah’a şükrediyorum böyle bir babanın evladı olduğum için. Hepimiz inançlı insanlarız. Burada bitmediğine inanan insanlarız. Anneme de Allah’tan hayırlı uzun ömür niyaz ediyorum" diye konuştu.
Okyay’ın konuşmasının ardından, Çanakkale Valisi Hamza Erkal da bir konuşma yaptı. Vali Erkal, Bodur’a Allah’tan rahmet, Kale Grubu çalışanlarına da başsağlığı diledi. Ardından fabrikaların ilk temelinin atıldığı dönemde işçi olarak görev yapan 77 yaşındaki Ahmet Yaramaz, Zeynep Bodur Okyay’ın yanına gelerek, "(İbrahim Bodur ile) 40. yılında geldiğinde görüştük. ’Ben seni tanıdım’ dedi. Buranın temelinde çalıştım. 58’de bitti, bıraktım. 83’de emekli oldum" dedi.
Konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim okundu ve helallik alındı. Bodur’un cenazesi daha sonra fabrika sahası içerisindeki caminin önüne getirildi. Burada cenaze namazı kılındı. Namaz esnasında kızı Zeynep Bodur Okyay, gözyaşlarına hakim olamadı. Kılınan namazın ardından, Bodur’un cenazesi Yenice ilçesine bağlı Nevruz köyündeki aile kabristanlığına defnedilmek üzere Nevruz köyüne götürüldü.