Antalya’nın Manavgat ilçesinde demokrasi nöbetine katılan engelli vatandaşlar, darbe girişiminin ardından televizyonlar tarafından gerçekleştirilen programlarda işitme engelli tercümanının bulunmamasına tepki gösterdi.
Manavgat’ta yaşayan işitme engelli vatandaşlar, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetlerinde toplu halde yer almaya devam ediyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan, CHP ve MHP liderleri ile Genelkurmay Başkanı’nın katıldığı "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ni televizyon başında izlediklerini belirten işitme engelliler, “Keşke ekranda bir tercüman olsaydı da bizlerde konuşulanları anlasaydık” dedi.
"Ülkemize neden zarar vermeye çalıştıkları konusunda yeterli bilgiye sahip değiliz"
Manavgat Belediyesi İşitme Engelliler Spor Kulübü Sporcusu Hüseyin Güven, televizyonların özellikle canlı yayınlarda işitme engelli tercümanı bulundurmaları durumunda kendilerinin de yaşanan olaylarla ilgili daha iyi bilgi sahibi olabileceklerini belirterek, “Son yaşanan olaylarda FETÖ’nün kötü bir şey olduğu konusunda hepimiz az çok bilgi sahibiyiz. Ama bunların neden kötü oldukları, ülkemize neden zarar vermeye çalıştıkları konusunda yeterli bilgiye sahip değiliz. Bizler iyi bir eğitim almadığımız için altyazıyı da okuma konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Ülkemizde yaşananlara duyarsız kalmak istemiyoruz. Bayrağımıza ülkemize bizlerde sahip çıkmak istiyoruz. Bu meydanlara geldiğimizde normal vatandaşlarımız gibi bizlerde üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Bunun için de yaşanan olaylarla ilgili en azından televizyonların alt köşelerinde işaret dili tercümanı aracılığıyla bizlerinde yeterli bilgiye sahip olmamız gerekmektedir. Yetkililerin bizim sesimize kulak vereceğine inanıyoruz” dedi.