ANKARA (AA) - Adalet Bakanlığı, cezaevlerindeki işkence ve kötü muamele iddialarına ilişkin medyada çıkan haberleri takibe aldı, şikayetleri de internet üzerinden kabul etmeye başladı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından tutuklananlara işkence ve kötü muamele yapıldığı iddialarını araştırmak üzere yeni adımlar atılmaya başlandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünde (CTE) işkence ve kötü muamele iddialarının takip edilmesi ve gerçeklik boyutlarının araştırılması amacıyla yeni bir birim oluşturuldu.

Genel Müdürlük bünyesindeki birim, yazılı, görsel ve sosyal medyadaki haber ve paylaşımları takibe almaya başladı. İlgili haber ve paylaşımlarda yer alan iddiaların birim tarafından incelendiği bildirildi. İddiaların gerçekliğini araştıran biriminin söz konusu iddialarla ilgili cezaevlerinden bilgi ve belge talebinde bulunacağı kaydedildi.

Birimin, işkence ve kötü muamele iddialarıyla ilgili araştırma ve inceleme sonuçlarını basın açıklaması yaparak kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşacağı belirtildi.

İnternetten başvuru imkanı
Öte yandan ikinci bir adım olarak da iddialara yönelik tutukluların aileleri ve avukatlarının şikayet ve taleplerini, internet üzerinden yapabilmelerine imkan sağlandı. CTE Genel Müdürlüğünün internet sitesine eklenen linkten söz konusu iddialarla ilgili başvurular alınmaya başlandı. Genel Müdürlük personelinin, iddiaları içeren başvuruları değerlendireceği ifade edildi.