HATAY (AA) - İskenderun Gençlik Merkezi tarafından, öğrenciler Türk zeka ve strateji oyunu olan mangala öğretiliyor.

İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mangala oyununun uzun bir geçmişe sahip olduğunu belirtti.

Osmanlı zamanında mangala oyununun strateji olarak görüldüğünü ifade eden Keskin, Osmanlı'nın bu oyunla savaş stratejilerini de hazırladığını savundu.

Gençlik merkezlerinde öğrencilere faydalı işler yapabilmek için farklı alanlardaki çalışmaları İskenderun'a getirdiklerini belirten Keskin, bu oyunla öğrencilerin stratejik karar alabilme yetisi kazandıklarını dile getirdi.

Türk zeka ve strateji oyunu mangalayı daha çok yaygınlaştırmak istediklerini vurgulayan Keskin, şöyle devam etti:

"Atalarımızdan miras kalan bu oyunu merkezimizdeki öğrencilerimizle tanıştırdık. Öğrencilerimizin ilgisinden oldukça memnunuz. Çocuklarımızın bu tarz oyunlara ihtiyacı var. Yeni nesil gençler internetten dolayı sanal ortamlardan çıkmıyor. Bu durumu bir nebze azaltabilmek için bu zeka ve strateji oyununu merkezimize getirdik. Hem gençlere faydalı işler yaptığımızı düşünüyoruz hem de geçmiş mirasımızı yeni nesil gençlerle tanıştırıyoruz. Bu tarz çalışmaların önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu oyunla tanışmak isteyen gençlerimizi merkezimize bekliyoruz."

Keskin, farklı alanlarda çalışmalara devam edeceklerini de sözlerine ekledi.