KAYSERİ (AA) - Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, mart ve nisan aylarında yapılacak "İş Gücü Piyasa Araştırması" dolayısıyla kurum personelinin 3 bin 329 iş yerini ziyaret edeceğini bildirdi.

Ayçiçek, yaptığı yazılı açıklamada, kentin iş gücü piyasasının fotoğrafının çekilmesi ve iş gücü ihtiyacının tespit edilmesi amacıyla 10 ve daha fazla işçi çalıştıran iş yerlerine ziyaretler gerçekleştirileceğini belirtti.

Çalışmanın önemine değinen Ayçiçek, şunları kaydetti:

"Yapılacak ziyaretler kapsamında, Kayseri'de iş gücünün yapısı, sektörel bazda çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan iş gücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri, 2015 yılı ortasında iş gücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derleyeceğiz. Ayrıca işverenlere İŞKUR hizmetlerini tanıtmanın yanı sıra yükümlülükleri, hakları ile ilgili danışmanlık hizmeti de vereceğiz. Kuruma kayıtlı olmayan iş yerleri de kayıt altına alınacak. Bu işlemi gerçekleştirirken açık işler almayı, açık işleri karşılamayı, karşılanamayan açık işlerle ilgili olarak işverenle özel çalışma yapmayı, aranan niteliklerde iş gücü yetiştirilmesine yönelik işverenlerle işbirliği yapmayı, işverenin İŞKUR’un sunduğu diğer hizmetlere ilişkin görüş ve önerilerini almayı, iş gücü yetiştirme alanında işverenlerden etkin olarak yararlanmayı hedefliyoruz."

Ayçiçek, 3 bin 329 iş yerine yapılacak ziyaretlerin ardından bir rapor hazırlanacağını ve geliştirilecek istihdam politikalarının araştırmanın sonuçları dikkate alınarak oluşturulacağını sözlerine ekledi.