GAZİANTEP (AA) - İslahiye Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve 2 şube müdürü hakkında görevi kötüye kullanma iddiasıyla soruşturma yapılacak.

İslahiye Kaymakamı Ünal Çakıcı, okul müdürlerinin görev sürelerinin uzatılmasıyla ilgili performans değerlendirmesi sırasında görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Demirtaş ve şube müdürleri Mustafa Özdemir ile İbrahim Yağcı için tarafından soruşturma izni verdi. 

Demirtaş, Özdemir ve Yağcı hakkında 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun 6.maddesi gereğince idari yargı yolu açık olmak üzere soruşturma izni verilmesine ve tebliğin Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine karar verildiği belirtildi.

Bu arada, Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, yeni eğitim öğretim yılı başında ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yapılan performans değerlendirmeleri sonrasında, Demirtaş, Özdemir ve Yağcı'nın görevlerini kötüye kullandıklarını, performans değerlendirmesinin objektif olmadığı, puana, başarıya ve tecrübeye dayalı yapılmadığı, ideolojik davranıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.