GAZİANTEP (AA) - İslahiye Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) Ruh Sağlığı Birimi tarafından "intiharın önlemesi" konulu seminer düzenlendi.

İslahiye Belediyesi konferans salonunda düzenlenen seminerde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) öğretmenlerine ve Toplum Sağlığı Merkezi personellerine yönelik intihar sorunun büyüklüğü, intiharın nedenleri ve önlene bilirliği hakkında bilgilendirme yapıldı.

İslahiye Toplum Sağlığı personeli psikolog Ruşen Barlin, intiharı önlemede medyanın önemli bir rolü olduğunu söyledi.

Medyada bu tür haberlerin yer bulmasının intihara eğilimi olanlar üzerinde olumsuz örnek teşkil ettiğine değinen Barlin, şunları aktardı:

"Ciddi bir halk sağlığı problemi olarak karşımızda duran intiharın önlenmesi ve kontrolü kolay bir iş değildir. Araştırmalar intiharın çoğunlukla ruhsal bozukluklar, iyi iletişim kuramama, cinsiyet ve yaş gibi risk faktörlerinin etkisi ile ortaya çıktığını göstermiştir. Bunun yanında intihar vakalarını önlenme noktasında ailenin ve çevrenin önemli bir etkisi var." dedi.

Barlin, İslahiye Toplum Sağlığı olarak halkın ihtiyaç duyduğu noktada üstlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Programa, İslahiye Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Ayhan Gülşen, Milli Eğitim okullarında görev yapan PDR öğretmenleri ile Toplum Sağlığı Merkezi personeli katıldı.