Gaziantep İslahiye’de Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşı bayram telaşı sardı. Kurban kesmeye hazırlanan vatandaşlar bıçakçı ve bileyicilere koştu.
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi İslahiye’de hemen her iş yeri önünde bıçak bileyicilerin görmek mümkün. Ayakkabı köşkerler, saat tamircisi, fotoğrafçı, çilingir veya normal bir vatandaş aldığı bileme makinası ile bıçak bileyerek para kazanıyor. Kurban Bayramı nedeniyle bıçağa talep artarken eski bıçaklar da bilenerek kurban bayramına hazır hale getiriliyor.
16 yıllık kasap olan Tolunay Ünal, ’’İyi bir bıçağın demirinin kalın olması gerekir. Kesim yapılan bıçak öncesinde meyve veya sebze kesiminde kullanılmamalıdır’’dedi.
Ayakkabıcı ve bıçak ustası Hacı Türkmenoğlu ise, ”15 yıldır bıçak bileme işi yaparım ancak şimdilerde bıçak bileme işi yarı yarıya düştü. Bunun nedeni ise berber, saatçi, fotoğrafçı ve manavın bile bıçak biliyor olması. Tabi onlar bıçak bilediğini sanıyorlar ama bu yanlış. Çünkü biz bıçakçılar sıfır derece zımpara ile çalışırız. Bıçak keskin olmaz ise kurban eziyet görür. Bıçak biletmenin püf noktası sıfır zımpara olmalı, bir de özenle yapılmalı’’ diye konuştu.
İslahiye’de bıçakları biletmenin fiyatı ise 1 ile 2 TL arasında değiştiğini belirtildi.