Her bayram cadde ve sokaklara rastgele tezgah açıp satış yapan işportacılar bu bayramda Batman'da sadece belirli yerlerde satış yapabilecek.

Batman’ın en işlek caddelerinden biri olan Gülistan Caddesi’nde her bayram tezgah kurup satış yapan işportacılara bu bayram sadece belirli noktalarda satış izni verilecek.
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Talat Kara yaptığı açıklamada, Belediye Başkanlığı ile beraber işportacılarla ilgili ortak bir karar aldıklarını belirterek, bu kararın önümüzdeki kurban bayramından itibaren geçerli olacağını kaydetti.
Kara, alınan kararla cadde ve sokaklarda rastgele tezgah kurup satış yapan işportacıların artık istedikleri yerlerde satış yapamayacaklarını, sadece belirli yerlerde satış yapacaklarını ifade etti.

Bu uygulama sayesinde insanların daha rahat alış veriş yapacağını dile getiren Kara, “Diğer esnaflarımızda bu uygulamadan memnun. Çünkü iş yerlerinin önü kapatılıyordu ve satış yapamıyorlardı. Alınan bu karar bu sıkıntıların da önüne geçecek. Aldığımız bu karara herkesin uymasını istiyoruz.” dedi.